Bedoya i semifinal av Champions League

Foto: Bjarki Tordarson

Alejandro Bedoya kom till HIF, från skotska Rangers, i 2012 och kom att spendera ett år i klubben innan han fortsatte sin karriär i franska FC Nantes. Sedan 2016 har mittfältaren återvänt till USA, där han spelar för Philadelphia Union.

I HIF blev det totalt tio mål samt tio assist på 32 matcher, när Bedoya var med om både europaäventyr och jakt på SM-guld i Sundets pärla. Den numera 34-åriga tvåvägsspelaren har haft en mycket lyckad karriär i stort, och även under hans tid tillbaka i USA har han varit en stor nyckelspelare för sitt lag och bidragit till flera troféer under tiden. Dessutom kan Bedoya stoltsera med hela 66 landskamper för det amerikanska landslaget.

Bedoyas Philadelphia Union har efter ett lyckat fjolår fått chansen att delta i årets upplaga av den centralamerikanska motsvarigheten till Champions League. Efter totalt 5-0 på två matcher mot costaricanska Deportivo Saprissa i åttondelsfinalen, väntade amerikanska konkurrenten Atlanta United i kvartsfinalen. Det första mötet vann Philadelphia med hela 3-0 på bortaplan, så veckans returmöte på hemmaplan var utan någon större press på Bedoya och hans lag. Den andra matchen slutade 1-1, vilket innebär att man konsekvent är vidare till semifinal. Bedoya, som dessutom är kapten för sitt lag, spelade 90 minuter i båda matcherna.

I semifinal väntar ett av de tre mexikanska lagen América, Cruz Azul eller Monterrey. Vid sidan om har samtidigt den vanliga MLS-säsongen inletts. Där har Philadelphia dock inlett svagt, med endast en poäng på tre matcher så här långt.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*