Träningsrapport 6/5: “Bolltempot var väldigt högt”

210114 Helsingborgs Anthony van den Hurk under en träning med Helsingborg den 14 januari 2021 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0001

Baksidan, för en fotbollsspelare, måste vara när det regnar. Men trots ihållande ösregn så blev det ett träningspass, på Olympiafältet, idag

Saknades Gjorde: Andreas Granqvist, Jakob Voelkerling Persson, Andreas Landgren, Victor Göransson, Dennis Olsson och Anthony Van Den Hurk.

Med från lagets U19 Var: Ervin Gigovic, Amin Al Hamawi, Adam Kaied och Daniel Bergman.

Som vanligt tog Marcus Linnér hand om uppvärmningen. Efter detta spelade man kvadraten en kort stund.

Mattias Lindström tog därefter hand om en övning där man ställde två mål rygg mot rygg med varandra. Man delade upp truppen i tre stora lag varav två av dessa skulle kombinera sig på en liten yta för att få fram en yta till avslut. Det sista laget fick kasta in två spelare som skulle jaga bollen. Målen räknades. Tävlingsmomentet mellan lagen gav en intensitet och bjöd på underhållning.

Man vill som sagt fortsatt öva på sitt pasningstempo och denna övning är ett led i detta. Det kunde se lite väl smånätt ut ibland men överlag stod man för en bra insats.

Efter detta satte man upp spel med fulla lag på halvplansyta. Det ena laget bestod av de spelarna som spelade efter att Anthony Van Den Hurk klev av, det vill säga med Max Svensson som vänsterytter och Viktor Lundberg på topp, med den smärre skillnaden att Casper Widell tog Andreas Landgrens högerbacksposition. Bolltempot var väldigt högt, intensivt och underhållande. Det märks att just tempot är något man har jobbat med och vill jobba med.

Med 20 minuter kvar gick man över till att spela på mindre yta. Tempot var fortsatt hyfsat, men de individuella misstagen ökade och hade en inverkan på spelkvalitén.

Träningspasset var veckans mest intensiva hittils och man bröt efter drygt En timme och 20 minuter.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*