Även Linde placeras i Akademilaget

Andreas Linde under uppvärmning.

På Akademi HIFs  facebooksida stod det idag att Linde tar plats i deras trupp under hösten samtidigt som Lagmark lyfts upp till U21.

******

Andreas Linde som har varit utlånad till Värnamo under våren är som bekant tillbaka i Helsingborg. För att ges en bra matchning har klubben tagit beslutet att han skall vakta målet för Akademilaget under hösten parallellt med att han tränar med A-laget till vardags.

Andreas Linde under uppvärmning.
Andreas Linde under uppvärmning.

Den 20åriga målvakten har lockat till sig intresset från andra klubbar och enligt säkra källor har Lunds BK i division ett hört sig förr om att låna in hans tjänster för hösten men Helsingborgs IF har valt en annan väg. Det hade med all sannolikhet varit mer lärorikt med den rutin man fått i ”Ettan” men Helsingborg vågar kanske inte ta risken med utebliven speltid efter hans tid i Värnamo. Annars minns nog de flesta att det är samma serie som förstamålvakten Pär Hansson blommade ut i häromåret.

Beslutet om att Andreas Linde skall bli förstamålvakt i Akademilaget medför att Måns Lagmark tar klivet tillbaka till HIF och kommer därmed stå i mål för HIFs U21-lag under hösten. Hur man resonerar till nästa år intresserar givetvis många och Linde är onekligen en framtidsman, hans största motståndare för framgång är speltid.

bbl_jimmy_fors

2 kommentarer

  1. Vad snackar du om? De flesta väl att Pär Hansson var utlånad till Ängelholm i superettan? Att spela i akademilaget eller i division 1 är väl egentligen skitsamma. Då är det bättre att få träna med A-laget i stället.

  2. Boriero, vad jag snackar om är de två första säsongerna som Pär Hansson gjorde i ÄFF, de spelades i division ett södra. Om du inte visste det har du hans statistik längst ner på hans profilsida hos oss: http://www.alltomhif.se/helsingborgs-if/spelare-tranare/malvakter/par-hansson-2/

    För övrigt är väl åsikterna olika beroende på vem du frågar om man skall spela med akademilaget eller i en division ett klubb, uppenbart tycker vi inte lika men jag tror inte att träningen med HIF:s A-lag vore uteslutet pga en utlåning till en klubb 5 mil söderut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*