Allt Om HIF tippar Allsvenskan Omgång 18

Äntligen en full omgång utan några hängmatcher som kommer in och stör. Idag får ni svaret på hur den här omgångens matcher slutar. Omgångens orakel är Bjarki Tordarson och Fredri Ymer. 

AOH Tioppar

1) Östers IF – IF Brommapojkarna

Bjarki: Samma poäng, samma målskillnad. Öster spelade hemma mot MAIF senast och spelade sin andra oavgjorda match på hemmaplan för säsongen. Med klena 9 mål gjorda och hela 14 mål insläppta på hemmaplan så ser jag inte hur de ska kunna vinna på hemmaplan. Endast 2 matcher har de vunnit på hemmaplan, å andra sidan ska de möta BP. Bojans gäng har lyckats göra mål på bortaplan, 6 gånger. Lika oimponerande är deras facit på 24 insläppta mål på bortaplan. I sin senaste match gjorde de ändå 2 mål mot ett annat Smålandslag, Kalmar FF. BP kommer att ta sin första bortaseger för säsongen. Även som målskillnaden statistiskt sett är den samma.
Slutresultat: 1-2

Fredrik: Otroligt viktig match för bägge lagen. Jag är dock övertygad om, eftersom jag nämnt det tidigare, att BP inte kommer få nytt kontrakt i år. Öster däremot har varit något av en besvikelse. Förhoppningsvis kan de ta sig sans och börja leverera nu när vi har vänt på serien. Om inget annat så en seger mot redan nedflyttade BP vore på sin plats.
Slutresultat: 3-1

—————————————————–

2) Kalmar FF – Syrianska FC

Bjarki: Lönt? Klockren etta på denna? NEJ! Det verkar vara svårt att vinna på KFC Arena, så svårt att Kalmar bara lyckats med det 2 gånger detta året. Däremot har de inte heller förlorat på hemmaarenan. Syrianska kommer att få minst 4 gula kort och en utvisning, kanske en tränare som kastar in handuken igen. Trots det vinner Södertäljelaget.
Slutresultat: 2-3

Fredrik: Ytterligare en match där ett småländskt lag möter ett redan nedflyttat lag. Kalmar har krigat till sig en bra placering och det ser väl ut som att Nannes sista säsong i Kalmar kommer bli med beröm godkänt. Men då måste man slå lag som Syrianska…
Slutresultat: 2-0

—————————————————–

3) AIK – IF Eflsborg

Bjarki: Elfsborg gjorde ju en fantastisk match mot Celtic i CL kvalet. Celtic som gjorde sitt bästa kom undan med en knapp 1-0 mot ett fantastiskt IF Elfsborg….. NOT!! IF Bandyboll kommer att ha en sådan hybris att de knappt ser jorden. AIK kommer att skjuta ner dem från sina rosa moln så hårt att de inte ens taket på Friends kommer att kunna bromsa fallet. Ett taggat AIK kommer att vinna denna match, inte riktigt lika stort som antagonisten DIF gjorde 2005 (8-1), med en god marginal.
Slutresultat: 3-0

Fredrik: Veckans kryssmatch. Dels för att jag gärna ser bägge lagen förlora samtliga poäng, men den önskedrömmen är tyvärr inte möjlig.
Slutresultat: 1-1

—————————————————–

4) Åtvidabergs FF – Gefle IF

Bjarki:  Sömpiller? Spara 1,66kr genom att se denna match istället. ÅFF fick spö av MFF (0-4), stryk av Motala AIF FK (1-3) men lyckades knipa poäng i Borås (1-1, tack). Det är för fasen omöjligt att förutspå deras matcher. Jag lyckas nog pricka rätt på om matchen slutar med vinst, oavgjort eller förlust men inte antalet mål. Ska ni tippa denna rätt så råder jag er att kolla på kollega Ymers resultat. Gefle leder nog allsvenskan, om man ser till oavgjorda matcher. Åtta oavgjorda än så länge. Däremot har de inte vunnit på bortaplan.
Slutresultat: 2-0

Fredrik: Jag har vid något tillfälle sagt att jag hellre ser på Åtvidaberg-Gefle än random match i Premier League, Serie A eller La Liga. Jag vidhåller vid detta statement och utser denna match till omgångens höjdare!

…eller inte…
Slutresultat: 1-1

—————————————————–

5) Halmstads BK – Malmö FF

Bjarki: HBK har inte imponerat alls i år. Jag vet inte om man förväntade sig något annat. MFF har, som väntat, jobbat upp sig i toppstriden. Det såg inte bra ut i början för babyblått men nu är de där i alla fall. Efter 5 segrar i rad, med målskillnaden 20-1, går man och förlorar mot Gefle och sen Swansea (mer förståligt). Tacksamt för oss, men ologiskt. Med en hemmaseger för HBK hittills kommer de inte att dubbla den i den här matchen. Jag tror att MFF inte har några problem som helst, men tipsar ändå med hjärtat.
Slutresultat: 1-1

Fredrik: 

Istället för att göra ett utlägg om varför jag vill/önskar/hoppas att Halmstad ska vinna denna match, länkar jag till kollega Velanders mycket läsvärda inlägg om densamma.
Snälla Halmstads BK
Slutresultat: 2-0

—————————————————–

6) IFK Göteborg – BK Häcken

Bjarki: Jag litar på min fotbollsovetande sambo och säger att GBG vinner denna enbart baserat på att deras arena ligger närmre oss. Dessutom är de nog revanschsugna efter deras senaste drabbning. ”Den tog på handen” skrek Alvbåge, ”Den tog på Loret” säger jag. Häcken kommer inte att rubba sin storebror. Sambon kommer att leva på att hon har rätt i flera dagar.
Slutresultat: 3-1

Fredrik: Göteborg är inte riktigt stabila i sin roll som “topplag”. Häken är riktigt stabila i sin roll som mittenlag/nedre halvan. Matchen kommer inte bli någon höjdare och resultatet knapp spelbart.
Slutresultat: 1-1

—————————————————–

7) Djurgårdens IF – Helsingborgs IF

Robin_Simovic
Robin Simovic
Foto: Bjarki Tordarson

Bjarki: Sist lagen möttes så hamnade DIF i en spiral av förluster som tog flera omgångar, och ett tränarbyte, att ta sig ur. DIF har aldrig vunnit på sin hemmaplan (Tele2Arena) samtidigt som HIF aldrig har förlorat på bortaplan. HIF har till och med gjort fler mål på bortaplan än vad DIF har gjort på hemmaplan. Kan plasten på FrankArena vara till DIFs fördel? Nä, tror inte det.
Slutresultat: 0-3

Fredrik: Omgångens höjdpunkt…så klart! Tidigare var Stockholms Stadion en av de tråkigaste arenorna att se HIF på. Televinken Arena lär inte bli roligare. Det luktar plast om Djurgården numera, och plastlag får aldrig någon respekt hos mig. Jag vill se en kross av HIF!
Slutresultat: 1-5

—————————————————–

8) IFK Norrköping – Mjällby AIF

Bjarki: Norrköping har ett bra anfallspar. Khalili/Thorvaldsson har visat att IFK hör hemma i Allsvenskan. Den sistnämnde leder den interna skytte- och assistligan. Mjällby har inget förutom Kristian Haynes att komma med. Med sina 9 mål har han gjort lika många som Henderson, Radetinac och Ekenberg tillsammans.
Slutresultat: 2-0

Fredrik: Party-Jannes’s Norrköping har cementerat sig i mitten av tabellen. Strax ovanför ligger Mjällby. Efter denna matchen kommer det bli än mer party hos Janne då Norrköping passerar Listerlandets Stolthet.
Slutresultat: 2-1

Bjarki Tordarson BBL

bbl_fredrik_ymer

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*