Jonas Ohlander inför Norrbymatchen: “Vi är jätteladdade”

Foto: Bjarki Tordarson
Foto: Bjarki Tordarson

Höstsäsongen för division två har dragit igång och till helgen väntar bortamatch mot Norrby IF för Akademilaget.

Foto: Bjarki Tordarson
Akademi HIF
Foto: Bjarki Tordarson

Nu rullar serien igång igen, hur laddade är ni för omstarten?

Vi är jätteladdade, vi har haft tre-fyra bra veckor som vi har tränat samtidigt som vi har försökt jobba ihop laget ännu mer. Vi har paddlat kanot i Ljungbyhed, vi har haft träningar på stranden, vi har sprungit i trapporna på kärnan. Vi har gjort massa andra saker och tränat mer än bara fotboll, så det har varit en jättebra tid. Samtidigt är det så att vi inte har varit alla här och truppen är inte färdigspikad ännu, men vi är väldigt nöjda med de här veckorna vi har haft.

Har ni spelat några träningsmatcher under uppehållet?

Ja, vi mötte Rosengård i lördags och vann med 2-1 och gör en periodvis bra match, sen gör vi många byten och alla fick spela. Men vi gör en bra match och Rosengård är ett bra division två lag så det var viktigt att få spela match också.

Ni möter Norrby IF som för närvarande ligger på en tredjeplats i serien, vad vet ni om dem?

Norrby är ett bra lag, det vet vi om. Vi mötte dem hemma i sista matchen och de kommer ju från ettan och de är ett stabilt och bra fotbollslag. Vi gjorde en jättebra match här hemma mot dem i den sista vårmatchen och vann med 2-0. Jag tror att de är revanschsugna och det blir säkert jättetufft på konstgräset där uppe, det lär bli en svår match men vi är taggade för att starta igen så det skall bli jättekul ändå.

Foto: Bjarki Tordarson
Foto: Bjarki Tordarson

Vad kommer krävas av er om ni vill gå vinnande ur matchen?

Jag tror att vi ska börja hösten som vi avslutade våren, om man tittar på våren blev vi mer och mer rejäla och spelade mer och mer seniorfotbollen. Det gjorde vi i de sista matcherna och då kan vi slå vilket lag som helst, det tycker jag var jättepositivt. Kan vi ta det med oss in i höstsäsongen tror jag det kommer bli bra. Sen har vi haft lite skiften i laget, vi tappade ju fransmannen Elliot Sorin och även Jonas Mahmoud och det kommer spela lite roll, samtidigt som vi förhoppningsvis får in någon ny spelare.

Foto: Bjarki Tordarson
Foto: Bjarki Tordarson

Elliot var ju en duktig, central spelare för oss under våren men Yonathan Getachew som spelade på den positionen mot Rosengård gjorde det jättebra. Sen kanske han också behöver lite tid för att komma in i den positionen, men vi vet ju förutsättningarna så det kommer bli jättespännande. Vi har även fått Calle Johansson nyckelbensskadad och det är klart det spelar roll också men så är det ju alltid med skador, men vi kommer göra det bästa av situationen oavsett.

bbl_jimmy_fors

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*