Atiba Hutchinson storspelar i Turkiet

040128 Fotboll, Allsvenskan, Helsingborg, nyförvärv: Atiba Hutchinson © Bildbyrån - 27313

Atiba Hutchinson, som spelade i HIF mellan 2004 och 2006, har sedan 2013 tillhört turkiska storlaget Besiktas där han numera även bär kaptensbindeln.

Hutchinson, som har rötter i Trinidad och Tobago, föddes 1983 i Brampton, Kanada. Via ett par korta sejourer i hemlandet hamnade mittfältaren så småningom i Sverige med småländska Öster som klubbadress. Efter en lyckad säsong i Öster värvades kanadensaren sedan till Helsingborg.

Efter en framstående säsong i 2005, samt totalt sex mål på 49 matcher under de två åren han var i Skånes Stolthet, såldes dåmera 23-åriga Hutchinson till FC Köpenhamn. Mittfältaren kom att spendera fyra år i Danmark innan han flyttade vidare till PSV Eindhoven i Nederländerna, där han spenderade tre år.

Turkiska storklubben Besiktas blev konsekvent ny klubbadress i 2013, och där har den gänglige mittfältaren blivit kvar. Trots att kanadensaren fyller hela 38 år om mindre än en månad så är han fortfarande en framstående spelare i sitt lag och en stor bidragande orsak till lagets framgångsrika säsong. Med kaptensbindeln på armen samt tre mål och tre assist på 16 matcher så är Hutchinson i sitt livs form.

Besiktas flyger högt i tabellen med Hutchinson i startelvan varje match. En 2-0-seger hemma mot bittra rivalen Galatasaray i helgen, följt av en 4-1-seger borta mot mittenlaget Fatih Karagümrük, innebär att laget kopplar greppet om förstaplatsen med 41 poäng på 19 matcher. Andra lokalrivalen Fenerbahce ligger dock endast tre poäng bakom med en match mindre spelad, men Besiktas har en signifikant bättre målskillnad.

AOH drivs, sedan 2009, på idéell basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*