Träningsrapport 21/1: “Granqvist gjorde sin första träning med boll sedan hösten”

Dagens träningsrapport kommer från ett Olympiafält som till en början fick en visit av en regnskur för att sedan få en glimt av solen. Glädjande nog fick vi äntligen se vår kapten i farten igen efter en lång, och segdragen, skadeperiod

 

Saknades gjordes: Kalle Joelsson, Ravy Tsouka, Assad Al Hamlawi och Marcus Olsson.

 

Träningen inleddes som vanligt med att Marcus Linnér tog hand om uppvärmningen och att Sven Andersson tog sina målvakter åt sidan. Därefter tog Mattias Lindström hand om en enklare passningsövning som fokuserade på väggspel. Inledningsvis slarvigt, men tempot höjdes och misstagen försvann allt eftersom, även om Mattias Lindström fick avbryta och höja rösten för att få till en sådan förbättring.

Andreas Granqvist som gjorde sin första träning med boll sedan hösten genomförde passningsövningen utan problem. I alla fall ingenting som kunde märkas av från sidan. Granqvist skulle därefter spendera cirka 30 minuter med “Head of Medical” Dale Reese, i form av löpningsövningar innan han sedan tittade på från sidan och gav uppmuntrande tillmälen till resten av truppen.

Nye yttern från Eskilsminne, Dennis Olsson spenderade i princip halva träningen med att löpa runt planen i olika grader av intensitet. Därefter tittade även han på från sidan. Antagligen för att hämta sig från sin sjukdom som hämmat honom den senaste tiden.

Assisterande Lindström tog därefter hand om en lite lekfullare övning innan det återigen blev dags för smålagsspel på liten yta 3 mot 3 precis som igår. En “Trea” agerar defensivt och en “Trea” Agerar Offensivt för att hitta vägar förbi denna trea.

Det är alldeles uppenbart att Jörgen Lennartsson lägger stor vikt på presspelet och kommunikationen under tiden man gör det. Att varje spelare, både offensiva som defensiva sådana är väl upplärda i hur man pressar bollhållare effektivt utan att bli överspelade. Därför är det också väldigt ofta som Jörgen stannar denna övning för att visa upp misstag, instruera och också åtgärda dessa eventuella misstag.

Andreas Granqvist var äntligen tillbaka i träning igen Foto: Johan Lilja

Efter denna övning blev det Smålagsspel med en yta ungefär lika stor som halvplan.

Lagen var som följer:

Lag Blå: Simon Bengtsson, Casper Widell, Lucas Larsen, Andreas Landgren, Vladislav Kreida, Daniel Hafsteinsson, Rasmus Jönsson, Max Svensson Alhaji Gero,

Lag Gul: Martin Olsson, Jakob Voelkerling Persson, Charlie Weberg, Emil Hellman, Brandur Hendriksson, Victor Göransson, Noel Mbo, Anthony Van Den Hurk, Anton Nilsson.

Det är verkligen imponerande och se hur intensiteten på träningen har förändrats på väldigt kort tid. Under träningarna förra året såg man ibland tuffa dueller. Idag sker flertalet varje dag. Det intressanta är dock inte att de sker, utan hur många som gör det. Max Svensson tacklar Daniel Hafsteinsson så att denne flyger i backen utanför gräset, Alhaji Gero glidtacklar Anton Nilsson, Anthony Van Den Hurk kliver upp och är aggressiv på Lucas Larsen, Brandur Hendriksson tacklar Vladislav Kreida. Viljan bland alla spelare är betydligt mer påtaglig än den var innan.

 

Vladislav Kreida fortsätter att imponera efter att han anlänt. Han har ett väldigt fint skott, Väldigt bra på att fördela boll, ligger nästan alltid rätt och vinner dueller. För ett mittfält som bara för några veckor såg lite poröst och sargat ut ser det nu betydligt bättre med Brandur Hendriksson, Vladislav Kreida och Daniel Hafsteinsson som en lite outsider. Dessutom har man Jakob Voelkerling Persson som kan hoppa in vid behov.

18-årige Lucas Larsen gjorde en väldigt fin träning idag. Det är ett enormt styrkebesked för HIF att man har en infrastruktur på sin akademi-sida som är såpass välutbyggd där man jämnt och ständigt kan fylla på med nytt blod. Lucas Larsen har en väldigt fin förmåga att spela ur press tack vare sina fina fötter. Helt okej i duellspelet, även om han kunde bli lite stressad när han pressades med ryggen emot resten av planen.

Jag har varit tveksam till om jag ska nämna Martin Olsson som en spelare som imponerar. Martin Olsson SKA helt enkelt vara en av dem, om inte den bästa spelaren i laget. Men oj vad viktigt det hade varit om man hade fått behålla honom. Han är så otroligt skicklig i sin offensiva roll som ytterback, där han också används av Jörgen Lennartsson under träningarna. Idag slog han ett inlägg nästan från egen backlinje som skruvade sig in igenom försvarande lags straffområde. Närmast obehagligt skickligt.

Efter 1 timme och 30 minuter avslutades dagens träning på Olympiafältet.

 

Min Twitter: AnthonyThrn

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*