Året som gick – November

Max Svensson - Årets HIFare 2019 Foto: Johan Lilja

Vi på AOH valde att kika i backspegeln för att se vad som hände under året när HIF äntligen var tillbaka i svensk fotbolls finrum. November är här, Allsvenskan avslutas och på Olympia börjar man bygga för framtiden…

Vi kom in i november för säsongens sista match skulle gå av stapeln. Det blev förlust mot Elfsborg med 2-1 i den betydelselösa matchen. I samband med matchen presenterades årets HIFare och det blev inte helt oväntat Max Svensson som varit klubben ledande spelare under comebacken i Allsvenskan

Annars gick november i ex-HIFares guldtecken. Först tog Alexander Achinioti Jönsson ligaguldet i Kanada och även Andreas Linde fick fira ännu en serieseger med norska Molde .

FC Forge blev kanadensiska mästare och Alexander Anchinioti Jönsson blev historisk

Samtidigt rullade förberedelserna för nästa säsong igång direkt när vi fick veta att Alexander Farnerud, Markus Holgersson, Mamudu Moro, Fredrik Liverstam och Tobias Mikkelsen alla fick lämna.  Även Tashree Matthews är numera ett avslutat kapitel då han anses vara för dyr att lösa från Dortmund .

Men det var inte bara spelare som lämnade utan HIF värvade även Ravy Tsouka och Joseph Ceesay samtidigt som man plockade in en ny assisterande tränare i Thomas Gabrielsson från Västerås. Han i sin tur är tänkt att ersätta Alexander Tengryd som skulle dyka upp i Trelleborgs FF.

Med andra ord en väldigt händelserik månad…

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*