HIF värvar från Superettan

Ravy Tsouka Dozi från sin tid i Västerås Foto: Anders Forngren / BILDBYRÅN / Cop 244

Kommande säsongs första nyförvärv är på plats! Det handlar om den kongolesiske landslagsspelaren, Ravy Tsouka, som skrivit på för HIF.

Den 24-årige försvararen bröt för någon vecka sedan sitt avtal med Superettanklubben Västerås och nu står det klart att karriären går vidare i den högsta divisionen och HIF.

Den kongolesiske högerbacken anslöt till Västerås inför 2018 och var med och spelade upp laget i Superettan. Under 2019 har Tsouka, av olika anledningar, enbart medverkat i hälften av lagets matcher men anses ändå vara en av Superettans främsta försvarare. För HIF har han signat på ett kontrakt som sträcker sig tom 2022

Högerbacken, som även kan spela centralt, tillhörde Nantes akademi i fem år, sedan väntade Crotone i Italien. Det blev dock inget spel med Crotone utan 24-åringen (blir 25 i December) lånades istället ut till Paganese där han gjorde 20-talet matcher i Serie C. Under förra veckan gjorde han dessutom landslagsdebut när Kongo mötte Senegal och Guinea-Bissau i kvalet till de Afrikanska Mästerskapen

Välkommen till Skånes Stolthet, Ravy!

AOH drivs, i stor utsträckning,  på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*