Alexander Achinioti Jönsson ligamästare i Kanada med sitt Forge FC

Alexander Achinioti Jönsson blev inatt kanadensiska ligamästare med sitt Forge FC efter att ha slagit Cavalry i finalens dubbelmöte med sammanlagt 2-0. 

Inför säsongen flyttade Alexander över Atlanten till den kanadensiska staden Hamilton där Forge FC är hemmahörande. Som en bärande spelare har Alexander varit med och fört laget till den kanadensiska ligatiteln.

Det var efter finalens dubbelmöte mot Cavalry, som båda slutade med 1-0-vinst för Forge som laget nu kan kalla sig kanadensiska ligamästare. “AAJ” startade sin vana trogen båda matcherna och har inte vid många tillfällen, en skadeperiod borträknad, varit utanför startelvan under sin första säsong i klubben.

Den kanadensiska ligan, som är ung, bestod denna säsong av sju lag men kan till nästa säsong utökas med två lag för då innehålla nio lag. Detta kan vara en utökning som Alexander får uppleva då han har kontrakt över nästa säsong.

Men hur ser framtiden ut för Alexander och hur är det att vara fotbollsspelare i Kanada? Jo detta kan ni läsa om i den intervju som AOH gjorde med Alexander i september.

 AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*