Året som gick – Augusti

En varm juli gick över till en varm augusti och inleddes med årets hetaste match: Andreas ”Granen” Granqvist återkomst till Olympia. Samtidigt snurrar “silly rykten” för fullt runt klubben och en publikfavorit får äntligen ta nästa steg i karriären…

Samtidigt som alla HIF-supportrar hade ”Granen”-feber och förberedde sig för hans, och Rasmus Jönssons återkomst till HIF och Olympia fick vi veta att Jesper ”Kom sa” Lange hade gjort klart med ny klubb. Jesper skrev på för Ringköbing i danska andraligan och kombinerade rollen som spelare med rollen som assisterande tränare. Samtidigt intensifierades ryktena om Markus Holgerssons återkomst och att även Wanderson skulle skriva på.

Den andra augusti var det dock äntligen dags för ”Granens” och Rasmus återkomst. Ett magnifikt tifo gav en underbar inramning och när Rasmus fick sätta 1-0 tidigt såg nog många hur matchen skulle sluta. Ett Abubakari-mål senare och de tre poängen var i hamn och “Granens” och Rasmus återkomst minns man tillbaka till med värme och där och då hade nog många känslan av att ett avancemang än mer var HIFs att tappa.

Langes nya klubb var inte den enda Silly Season-nyheten som nådde oss under augusti utan även Emil Krafth hamnade i ny klubb då han gick till franska Amiens på lån med köpoption. Även Abbe Khalili bytte klubb, stannade i Turkiet, och hamnade i Kasimpasa och blev då klubbkamrat med Loret Sadiku. Ryktena blev verklighet och Wanderson och Holgersson blev klara för HIF under loppet av två dagar och en stark trupp blev ännu starkare och med ett utökat avstånd till AFC Eskilstuna på tredjeplatsen var det uppåt i HIF-lägret.

Vi såg också hur den egna tillväxten låg bra till när HIFarena Casper Widell och Nils Haveneth blev uttagna till landslagstruppens P03:or. När deadline day närmade sig anslöt den förre BoISaren, Alexander Farnerud, till truppen, en övergång direkt var aldrig aktuell enligt ordförande Azelius, men han tränade med klubben.

Det vankades match igen och HIF åkte upp till Göteborg för mötet med Örgryte vilket skulle visa sig bli en dramatisk historia. HIF ledde med 4-1 men detta blev 4-2 och 4-3 och var bara en ribbträff ifrån att bli 4-4. Många var vi nog som satt med andan i halsen men tre poäng är dock alltid tre poäng och HIF gick upp i ensam serieledning. HIF följde upp segern i Göteborg med att slå Landskrona BoIS på hemmaplan med 2-0, en bekväm seger och ännu en match med en fin publiksiffra. Man såg i matchen mot BoIS att det var två helt andra lag än från vårmötet som möttes. Ett BoIS på nedgång mot ett HIF som var på uppgång och i denna match blottades verkligen de stora kvalitetsskillnader som fanns lagen emellan.

AOHs Mats Fuchs blir hembjuden till Andreas Granqvist för att göra en längre intervju om hans syn på klubben framtid, ekonomi och målsättningar. Intervjun får dock stor uppmärksamhet, så väl lokalt som i rikspress, efter att landslagskaptenen uttalat sig i den sk bengalfrågan

Augusti skulle dock inte bara gå i dur utan HIF fick ett snöpligt respass ur cupen efter förlust mot Eskilsminne, 0-1, och HIF kommer inte spela gruppspelet nästa år vilket berövar laget på tävlingsmatcher under försäsongen. Om det efter matchen mot Eskilsminne fanns någon oro för att HIF nu närmade sig en svagare period motbevisades detta när man bekvämt och övertygande besegrade Gefle med 3-0 hemma på Olympia.

På det hela taget blev det en fin augusti för oss HIFare.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*