AOHs julkalender – Lucka 9 “Från Sundets Pärla till Los Angeles”

Varje dag, fram till julafton, tänkte vi på AOH lyfta fram en av våra “glömda” spelare. En del minns dem medan andra säkert kommer klämma fram ett “oj fasen” när minnet börjar komma tillbaka. Så håll till godo och låt oss presentera Lucka Nr 9

Bakom lucka nummer 9 gömmer sig en av alla otaliga norrmänn som passerat revy. Jörgen Skjelvik gick från Helsingborg, via Kalmar och Rosenborg, för att hamna i Änglarnas stad, Los Angeles.

Namn: Jörgen Skjelvik

Ålder: 28 år

Spelade i HIF: 2011

Om man säger årtalet 2011 till en Helsingborgare och HIFare tänker nog alla SM-guld. Det är nog inte många som skulle säga Jörgen Skjelvik och detta är givetvis förståeligt. Den norske fotbollsspelaren gjorde visserligen en väldigt bra debut när han gjorde 3-0-målet mot Trelleborg efter bara tre minuter på planen. Han ersatte själve Alvaro Santos i hans debut. Det skulle dock bara komma att bli sex matcher för Helsingborg och Jörgen, som var på lån, lämnade HIF efter säsongen.

Men, first things first, karriären började på Hosle IL innan den gick vidare till Stabeck där debuten i den norska högstaligan kom redan när backen var 17 år gammal.

Augusti 2011 och Jörgen Skjelvik jublar efter sitt debutmål mot Trelleborg
© Bildbyrån – 30565

Via Kalmar hamnade norrmannen i Los Angeles Galaxy där han bland annat varit lagkamrat med Zlatan Ibrahimovic. Han har spelat 54 matcher för klubben och mäktat med ett mål, lika många som han gjorde i den rödblå tröjan ska sägas. Prestationerna på andra sidan Atlanten har dock givit eko i fotbolls-Sverige då han nu ryktas vara aktuell för spel i Hammarby som redan nu innehåller en rad gamla spelare med koppling till Helsingborg och HIF.

AOH drivs, i stor utsträckning,  på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*