Smått och gott i HIF-världen “Nästa säsong så är det full fokus på planen som gäller”

HIFarna har gått på semester men det innebär ju inte att fotbollsvärlden stannar upp. Det rör nämligen sig, rätt rejält, bland spelare och ledare med HIF-anknytning…

Moustafa Zeidan har ju ett förflutet i såväl vår Akademi som A-trupp. Den 21-årige mittfältaren/anfallaren höll till i Frej förra säsongen och höll på att, med sina två mål i kvalet, hjälpa klubben att behålla sin Superettan-status. Det blev dock respass för Stockholmarna men för Zeidans del så blir det ändå spel i Superettan kommande säsong. Förra veckan gjorde han nämligen klart med Jönköping Södra, som efter en misslyckad säsong, åter tar sats mot Allsvenskan kommande säsong.

Vår förre försvarare, Marcus Nilsson, hade haft några skadedrabbade säsonger bakom sig, lämnade proffsspel i Sydkorea, och återvände hem, till Helsingborg, och en roll som spelande, assisterande, tränare förra 2019. Så värst mycket spel blev det inte då skador åter satte stopp för en fortsatt karriär. Men skam den som ger sig! Nu överger han rollen som assisterande och kommande säsong så är det istället full fokus på planen där han ingår i Mattias Lindströms Division 1-trupp 2020

59-årige Lars Dalsborg, som både spelat och varit ledare i HIF, kommer 2020 kliva in som tränare i Högaborgs division 3-lag.

– Han har koll på läget, vet vad disciplin är och spelar den fotboll som vi gör i Högaborg, säger sportchefen, Tarik Barny, till Helsingborgs Dagblad. I Högaborg skall Dalsborg ersätta Kristoffer Schönbeck som , i sin tur, ryktas till HIFs ungdomsavdelning. För utomstående så är dansken relativt okänd. Detta trots att han tillhört HIFs organisation i närmre 20 år. Dalsborg kommer närmast från danska Lyngby där han verkat som ungdomskoordinator.

Jonatan Olsson återvänder till Råå inför kommande säsong
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

2016/2017 lirade Jonatan Olsson i HIF men inför 2018 tog han istället steget över till Eskilsminne. Trots att han varit försvarsgeneral i Division 1-klubben så väljer han att inte förlänga sitt avtal utan tar istället steget ner till Division 3 och spel med Råå. Samma klubb som han, 2015, lämnade för spel med HIFs Akademilag.

2018 gjorde vår förre målvakt, Daniel Andersson, sin sista match för klubben och tanken var nog att handskarna skulle läggas på hyllan. I veckan kom dock rapporter om att han dykt upp på Division 6-laget, Ekeby IFs, träning. Om det bara handlar om att hålla igång kroppen eller om DA planerar en comeback återstår att se.

Ni som följde HIFs satsning på E-sport under säsongen behöver inte vara oroliga. Klubben kommer även, 2020, satsa på deltagande. Nu väntar man bara på att SEF skall få alla bitar på plats i sina diskussioner med Dreamhack. När väl avtalen är klara så kommer klubben gå ut och värva ihop ett slagkraftigt lag med ambitionen att klättra ytterligare under kommande säsong.

Det blev bara fem månader, som klubbchef i Ängelholms FF, för HIFs förre marknadschef/klubbdirektör. Efter jul – och nyår kliver nämligen Helena Wennerström istället in som försäljnings- och marknadschef på näringslivsenheten för Helsingborgs Stad. Vi på AOH önskar Helena, efter några år i sportens tjänst, lycka till med sin nya utmaning.

AOH drivs, i stor utsträckning,  på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*