AOH tippar Allsvenskan – Omgång 11

Ikväll sätter omgång 11 igång, trots att omgång 10 inte avslutas förrän imorgon med derbyt MFF-HIF. det gäller att hänga med när spelschemats sätts i Allsvenskan…

1) Syrianska-Gefle

Ymer: En bottenmatch med otroligt viktiga poäng att dela ut. Trots att Syrianska har en liten fördel med spel på hemmaplan, tror jag att Gefle kommer gå som segrare från denna match.
Slutresultat: 1-2

Nordqvist: Snart går tåget för Syrianska om laget vill vara kvar i allsvenskan även 2014. Hittills har laget inte visat de kvaliteter som krävs för att stanna kvar i serien. Stundtals fungerar spelet hyggligt men anfallet är bedrövligt. Dinko Felic glimtar förvisso till emellanåt och även Sharbel Touma och Lollo Schanko är duktiga. I övrigt är det dock ganska tunnt. Men kan hemmalaget få stopp på Gefles Orlov och Oremo finns chansen till poäng.
Slutresultat: 1-1

***

2) Djurgårdens IF-Kalmar FF

Ymer: Djurgården verkar äntligen hitta någon slags harmoni och något slags spel. Två raka segrar i Allsvenskan och en knapp förlust i cup-finalen. Kalmar var totalt överlägsna Öster i senaste matchen. Lutar åt en målsnål match där bägge lagen får poäng.
Slutresultat: 1-1

Nordqvist: Stockholmarna är på väg på rätt håll med den nye tränaren. Kämpainsatsen i cupfinalen visar att laget inte är så dåligt som inledningen tydde på. Kalmar är ingen dålig motståndare och jag tror att det här kan bli en jämn match.
Slutresultat: 1-1

***

3) IFK Norrköping-AIK

Ymer: Ytterligare en på förhand jämn och oviss match. Norrköping ligger som förväntat (enligt mig) i mitten och snor åt sig en å annan poäng. AIK däremot får jag inte riktigt kläm på. De har ett bra lag (på pappret), men verkar otroligt ineffektiva och håglösa. Kryss?
Slutresultat: 2-2

Nordqvist: Jag anar att stockholmarna får bära favoritskapet här efter derbyt. Själv är jag inte alls övertygad om AIK:s storhet. Mittförsvaret svajar ofta betänkligt.  Jag chansar därför på hemmaseger.
Slutresultat: 2-1

***

4) Öster-IFK Göteborg

Ymer: Det är ganska klart vid det här laget – Thomsson var inte rätt person att axla manteln från Roar i Öster. Ingen spelidé, ingen glädje och ingen kämparglöd. Öster ser ut att rasa ner mot SuperEttan igen, om inte något radikalt inträffar. IFK Göteborg spelar grymt effektivt, och grymt tråkig fotboll. Ledordet är effektivitet och det lär räcka mot Öster.
Slutresultat: 1-3

Nordqvist: Troligen omgångens säkraste bortaseger. Göteborg, stärkta av cupsegern, kommer att krossa smålänningarna. Det är klasskillnad mellan lagen. Östers fina inledning rann snabbt ut i sanden.  Tror inte de har kapaciteten att stoppa Tobias Hysén och hans kompisar. Ska de klara kontraktet får de sikta in sig på att ta poäng mot bottenkonkurrenterna.
Slutresultat: 1-3

***

5) BP-Malmö FF

Ymer: Jag har tidigare hävdat att BP redan är klara för SuperEttan. Det står jag fast vid. Dock kommer de att plocka lite oväntade och överraskande poäng på väg ner. Detta är ett sådant tillfälle.
Slutresultat: 2-1

Nordqvist: Jag tror och hoppas att det är ett revanschlystet MFF som får åka till Stockholm.  Men precis som med HIF kan eventuella skador och kort i derbyt ställa till det. Normalt är dock MFF klassen bättre än BP och bör vinna komfortabelt. Att tippa hemmaseger vore att ägna sig åt önsketänkande.
Slutresultat: 0-1

***

6) Mjällby-Halmstad

Ymer: På förhand den svåraste matchen att tippa denna omgång. Mjällbys starka inledning till trots, nu är de på väg neråt i tabellen. Halmstads svaga inledning till trots, nu måste väl klättringen uppåt börja?
Slutresultat: 0-2

Nordqvist: Allt annat än hemmaseger här vore en rejäl överraskning. HBK har förtvivlat svårt att göra mål och är hittills segerlöst borta. Förbundskapten Erik Hamrén konstaterar att Mjällby överpresterat hittills och det är väl bara att hålla med. Men så länge Kristian Haynes levererar så ramlar poängen in.
Slutresultat: 2-0

***

130403_3
Bedoya är tillbaka mot Åtvidaberg och kommer visa vägen till seger!
Foto: Bjarki Tordarson

7) HIF-Åtvidaberg

Ymer: Oavsett hur det går i morgondagens derby mot Malmö, kommer HIF att leka boll och köra över Åtvid fullkomligt på lördag.
Slutresultat: 5-1

Nordqvist: Det känns lite vanskligt att tippa den här matchen eftersom HIF har ett derby att avverka redan i morgon. Jag hoppas innerligt att laget klarar sig undan skador och avstängningar efter det mötet som har alla förutsättningar att bli tufft. På pluskontot finns dock att Bedoya är tillbaka. Oavsett ovanstående brasklappar utgår jag från att HIF tar en klar seger på lördag. Och att det kommer massor av folk till Olympia.
Slutresultat: 3-0

***

8) BK Häcken-Elfsborg

Ymer: Omgångens toppmatch. (Ja, trots att HIF spelar är denna på förhand “mest” intressant). Matchen spelas på jordåkern på Hisingen. Fördel – Häcken.
Slutresultat: 2-1

Nordqvist: Gästerna är förstås favoriter, i synnerhet efter storsegern mot BP senast, men trots Häckens brakförlust mot HIF, är laget betydligt starkare än BP. Så ingenting är givet på förhand här, även om jag har den största respekt för Anders Svensson, Stefan Izhisaki och Niklas Hult så tror jag att hemmalaget kan skrälla här.
Slutresultat: 3-2

 

bbl_roland_nordqvistbbl_fredrik_ymer

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*