Vi var där när flera stjärnor tändes

Foto: Bjarki Tordarson
Yonathan Getachew får bollen och då sticker Anton Kinnander. Foto: Bjarki Tordarson

Om du tittar på natthimlen tillräckligt länge kan du se en stjärna tändas. Vare sig du är talangscout eller HIF-supporter ska HIF Akademi underhålla, inspirera och vinna.”

Foto: Bjarki Tordarson
Akademi HIF
Foto: Bjarki Tordarson

Ingressen till denna krönika är hämtad från Akademilagets hemsida, anledningen till att jag citerar den texten är för att mitt i all derbyladdning inför onsdag har jag ännu inte lyckats sudda ut minnet från i fredags. Då ägde ett stadsderby mot Högaborg rum på Olympias innerplan och jag var där, citatet ringar på något vis in den känslan som infann sig i bilen hem efteråt. Bortsett från en sak – att man istället för en fick se flera stjärnor tändas.

Matchen borde ni alla veta hur den slutade vid det här laget, men ifall ni mot förmodan har missat slutresultatet blev det 3-2 till ”di röe”. Resultatet i sig (mot ett etablerat division två lag som Högaborgs BK) är en bra ”skalp” men sett till den prestation och karaktär som krävs att dessutom vända ett 0-2 underläge i halvtid, är ännu större. Vad tränarna sa inne i omklädningsrummet är ännu oklart, men det är däremot klart som korvspad att det gav effekt, för det laget som klev ut på banan i den andra halvleken var raka motsatsen mot de som spelat den första.

Foto: Bjarki Tordarson
Anton Kinnander kvitterar till 2-2
Foto: Bjarki Tordarson

Jag och min skickliga kollega, fotografen Bjarki Tordarson, har haft nöjet att komma ungdomsspelarna i klubben lite närmre genom den serie av intervjuer vi inledde i höstas. Det är svårt att kalkylera ut antalet timmar som vi två har spenderat på att diskutera om vilka vi tror- och vilka vi inte tror ska gå hela vägen, men vad vi vet om är att de alla har möjligheten, annars vore de inte i HIF. De är också ett av alla skäl som gör det så fantastiskt att få se dem i matchsituationer mot tuffare motstånd och se de ”blomma ut” i Akademilagets regi, vilket förstås är speciellt och lite extra glädjande för oss.

Foto: Bjarki Tordarson
Fredrik Widlund
Foto: Bjarki Tordarson

Det var många unga spelare som tog ett, eller flera, steg vidare i sin fotbollsutveckling den kvällen. Även om jag hellre lyfter den kollektiva prestationen före den individuella måste även jag sticka ut hakan någon gång. En nyckel för vändningen i fredags var i min mening framförallt centrallinjen. I den styrde Calle Johansson där bak, Måns Ekvall ledde sina mannar från sin innermittfältsposition och den unga anfallaren Anton Kinnander såg till att sysselsätta HBK:s backlinje. Anton visade inte bara en grym klass i sitt anfallsspel, han krönte dessutom sin insats med två vackra och avgörande mål.

Jag uppmuntrar fler att besöka deras matcher och se den underhållande fotbollen som spelas.
Dessutom, vem vet – nästa gång kanske det är ni som ser en, eller flera, stjärnor tändas.

bbl_jimmy_fors

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*