Vilket lag har de smartaste supportrarna?

IFK Göteborgs målvakt, John Alvbåge, uttalade sig efter cupfinalen på följande sätt: ”jag tycker att vi borde ha mer intelligenta supportrar”. När det är dags för onsdagens skånederby hoppas jag att båda klubbarna kan vara stolta över sina supportrar efteråt och att matchen avgörs på planen.hif-mff

Det finns skäl att hysa farhågor för att några dumskallar vill utmärka sig och förstöra för de som vill njuta av matchen.

Vi vet att flera MFF-spelare inte står särskilt högt i kurs hos HIFs supportrar och det finns i och för sig anledningar till det – men att slänga ur sig hatramsor och liknande är inte rätt sätt att agera.  Jag hoppas innerligt att HIFs supportrar är smartast och inte förstör för sin egen klubb. Det handlar om att vårda klubben varumärke så att både medlemmar och sponsorer kan fortsätta att vara stolta över det.

Fotboll ska vara en fest och man ska kunna ta sina barn (de är framtidens fotbollspublik) på matchen.

Det bästa sättet att förödmjuka sina motståndare är att besegra dem. Att lura dem på planen genom smarta taktiska drag, genom fina dribblingar och genom att visa vilket som är det bästa fotbollslaget.

Om alla supportrar kunde koncentrera sig på att stödja och heja fram spelarna i det egna laget vore mycket vunnet. Det är möjligen OK att vissla och bua och på det viset försöka störa motståndarna, men att ropa hatramsor är att gå över gränsen.

Det är inte OK att tända bengaler eftersom det bara innebär helt onödiga utgifter för den egna klubben. Pengar som kan investeras på ett bättre sätt i verksamheten.

Jag har aldrig förstått idioterna som förstör för den klubb de säger sig älska. Och jag tänker inte anstränga mig för att förstå dem heller.

Vad jag ser fram emot på onsdag är en välspelad men tuff match med många närkamper och gärna flera mål. Jag hoppas att HIF fortsätter producera framåt i samma stil som tidigare.

Det som gör att jag känner viss oro är avsaknaden av nyttige Alejandro Bedoya. Men eftersom vi vet att risken finns att han försvinner i sommar är jag övertygad om att Roar & Co har en plan för att lösa det.  Om det blir Nordmark eller någon annan som får chansen visar sig, men oavsett vem det blir är jag övertygad om att spelaren kommer att göra allt som står i hans makt för att visa att han förtjänar sin plats.

På tisdagen kom förresten beskedet att Pär Hansson kallas in som reserv till landslaget. Tror inte det betyder något eftersom han knappast lär få spela om inte Isaksson och Nordfeldt bryter benen. Möjligen lite miljöombyte, men det skadar ju inte.

Oavsett utgången i derbyt kommer HIF att ståta som serieledare efter omgång 10. Lite konstigt känns det att omgång 11 börjar innan föregående är färdigspelad.

Jag brukar roa mig med att räkna tabellen efter hur många poäng lagen förlorat. Det är ganska intressant. Tittar vi på toppen så har HIF tappat fem poäng på nio omgångar, tvåan Göteborg har tappat nio poäng på tio omgångar, Elfsborg har missat elva och MFF 14 poäng.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*