AOH tippar Allsvenskan – Omg. 5

Allsvenskan håller inte påskledigt. Den rullar på precis som vanligt medan vi andra gräver ner oss i en äggpsykos. Den 5e omgången drar igång i eftermiddag och här får ni veta hur det slutar av Simon Sandén och Jimmy Fors. 

AOH Tippar (2)

1) Halmstads BK – Helsingborgs IF

SimonHalmstad har inte börjat säsongen på bästa sätt men jag tror att Bollklubben gör första målet när HIF slarvar med försvarsspelet. Men HIFs yngre spelare kommer igång och man vinner matchen.

Slutresultat: 1-2

Jimmy: Halmstad har inlett mycket svagt med endast en inspelad poäng på de inledande fyra matcherna. Det kanske inte förvånar många att dem befinner sig på jumboplatsen just nu, även om Falkenberg tippats vara där efter trettio omgångar, men jag tror att Halmstad kommer klättra några placeringar. Helsingborg har inte inlett mycket bättre än Halmstad och de tre poäng man spelade till sig mot Häcken förra helgen hade förmodligen inte skett om de inte spelat med en man mindre i drygt 60 minuter. Jag tror att HIF tappar poäng, igen.

Slutresultat: 1-1

—————————————————–

2) Kalmar FF – IFK Göteborg

SimonGöteborg visade var skåpet ska stå genom att göra fem mål på hemmaplan. I den här omgången slår göteborgarna in två mål mot ett Kalmar som spelar bra men som inte riktigt får till det.

Slutresultat: 0-2

Jimmy: Såg Kalmar när de tog emot Elfsborg hemma i omgång 3, det var lite knackigt och omständligt och man fick inte riktigt till det, nu kommer Göteborg på besök som inger respekt med sin 5-0 vinst mot Åtvidaberg i ryggen. För man kan älta i all oändlighet att Göteborgarna spelar en brottarfotboll och att dem inte alltid är bollförande i sina matcher, men i slutänden handlar fotboll inte om bollinnehav utan snarare om vad man gör när man väl har boll. Där utmanar Göteborg de övriga topplagen för de vinner boll, ställer om och anfaller och det är precis vad som gör dem farliga, deras oerhört snabba omställningsspel.

Slutresultat: 1-3

—————————————————–

3) AIK – IFK Norrköping

SimonNorrköping spelar vanligtvis på plast och får jobba hårt på Friends där AIK öppnar starkt. AIK är under 90 minuter det bättre laget.

Slutresultat: 3-1

Jimmy: AIK fick det att lossna mot Djurgården och nu lär det inte dröja länge innan islossningen sker och målen kommer löpandes, kanske redan under söndagen när ”Peking” gästar Friends Arena. Norrköping har inte övertygat i år och har bara vunnit en match, mot HIF, och där var det ett ineffektivt och dåligt Helsingborg som gjorde Norrköping bra, ingenting annat. Stödet från hemmapubliken brukar bära Solnalaget framåt och så blir det även denna gång.

Slutresultat: 2-0

—————————————————–

4) Mjällby AIF – BK Häcken

SimonHäcken är i god form och vinner enkelt.

Slutresultat: 0-2

Jimmy: Mjällby har bara tagit två poäng på de inledande fyra omgångarna och kommer ha det svårt under hela året, man har inte ett lag som håller för allsvensk fotboll – i år heller. Häcken ser väldigt spännande ut i år, men har hitintills varit ojämna, åtminstone om man ser till statistiken där de har två vinster och två förluster. Den ene förlusten, mot Helsingborg, hade förmodligen inte blivit en förlust om man kunde fått behålla elva man på plan i 90 minuter. Deras mittfält är spännande och kommer med all sannolikhet att käka upp Mjällbys innermittfält där bara Anders Blomqvist sticker ut i mängden.

Slutresultat: 0-2

—————————————————–

5) Åtvidabergs FF – Gefle IF FF

SimonÅtvidaberg har varit lite starkare än Gefle i de första omgångarna och har dessutom fördel av hemmaplan. Åtvidaberg gör första målet och Gefle kvitterar och sen händer det inte så mycket mer i matchen. 

Slutresultat: 1-1

Jimmy: Såg Åtvidaberg i premiären och tyckte att Peter Swärdh fått dem att spela en bättre, mer offensiv och framförallt kreativ fotboll i år, omgångarna efter har resultaten varierat men hemma mot Gefle bör man kunna ta tre poäng. Gefle har haft ett par tuffa matcher, som senast mot Malmö, och man har även haft otur att anfallaren Dioh Williams varit skadad de senaste omgångarna men det har visserligen lett till att den förre Lunds BK anfallaren, Dardan Mustafa, har fått chansen i Gefle. Här tror jag allt som allt att hemmalaget tar tre poäng.

Slutresultat: 1-0

—————————————————–

6) Falkenbergs FF – IF Elfsborg

SimonElfsborg spelade ganska bra senast och hade framförallt en väl fungerande backlinje och Henke o co får det väldigt tufft.

Slutresultat: 0-3

Jimmy: Århundradets mest tippade tabelljumbo möter ett nytt och yngre Elfsborg under ledning av legenden Klas Ingesson och Jan Mian. Dem spelar en bättre fotboll än fjolåret och det går betydligt snabbare i omställningarna med spelare som Niklas Hult och Marcus Rohden på kanterna. Falkenberg kommer ha det tufft hela säsongen och får leva med tipset att de kommer att förlora varje omgång. Ännu har de inte överraskat och det lär inte ske mot Elfsborg heller.

Slutresultat: 1-2

—————————————————–

7) IF Brommapojkarna – Örebro SK

SimonSom nykomling i Allsvenskan har Örebro börjat bra och BP har bara en poäng på fyra matcher.

Slutresultat: 1-2

Jimmy: Det unga BP mot nykomlingarna Örebro SK, som leds av den gamle Helsingborgstränaren Per-Ola Ljung. Hitintills är det Örebro som har överraskat i allsvenskan, Brommapojkarna får leva med att slåss om platserna kring nedflyttningsstrecket även den här säsongen. Jag tror att ”PeO” reser hem till Örebro med sin tredje trepoängare.

Slutresultat: 1-3

—————————————————–

8) Malmö FF – Djurgårdens IF

Simon: Malmö har öppnat väldigt starkt och inleder matchen med ett tidigt mål. Malmö har ständigt kontroll över spelet och vinner relativt enkelt mot ett förvirrat Djurgården.

Slutresultat: 3-1

Jimmy: Malmö toppar allsvenskan efter fyra raka segrar och jag har svårt att se att Djurgården skulle vara det lag som sätter stopp för Åges segertåg. Djurgården ser visserligen spännande ut i år men hade svårt mot AIK senast och Malmö känns i än bättre form, och har ett starkt hemmafacit, och lär därför vara en svårare uppgift att ”knäcka” än AIK hemma på Tele2 arena. Jag tror på MFF.

Slutresultat: 4-1

bbl_simon_sanden

bbl_jimmy_fors

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*