Vi hade i alla fall tur med vädret

Foto: Bjarki Tordarson
Robin Simovic under sin tid i HIF Foto: Bjarki Tordarson

Halmstads BK – Helsingborgs IF

2-1(1-1)

Publik: 5752

Örjans Vall, Halmstad

Om fredagens väder i Borås var uselt så var vädret som Halmstad bjöd på desto bättre. Strålande sol från em klarblå himmel och bara svaga vindar. En vårdag med försommarkänsla helt enkelt.

Foto: Bjarki Tordarson
Simovic spelade från start
Foto: Bjarki Tordarson

Roar valde att flytta ner Lindström från anfallet och i stället spela honom till höger på mittfältet istället för Christoffer Andersson som började på bänken. Detta då Robin Simovic var tillbaka från start och Ema Boatengs rygg inte håller för spel i nuläget. Anton Kinnander var återigen med på avbytarbänken.

Halmstad stod upp högt till en början och redan iden tredje matchminuten fick man en frispark utanför HIF straffområde. Frisparken tog Johan Blomberg hand om och slog den över muren direkt i mål från ca 30 meter inte otagbart för Pär Hansson. Riktigt usel start.

Det föranledde en HIF press under de följande tio minuterna där man lyckades få till ett antal hörnor men något ordnat spel blev det sällan. Istället blev det hafsigt chansspel och sparka och spring. Emil Krafth drog på sig en varning i den 18e minuten efter att han själv satt sig i klistret.

Foto: Bjarki Tordarson
Krafth hade ingen rolig dag på jobbet.
Foto: Bjarki Tordarson

Efter halvtimmens blir först Uronen varnat innan han på ett snyggt sätt går förbi sin försvarare och vandrar in i HBKs straffområde där han slår ett inlägg till Mattias Lindström som behärskat slår in kvitteringen.

Det var en halvlek bestående av kamp och ovårdat spel. Bäst i första halvlek var tveklöst vädret. Domaren höll en nivå likt den som dömde matchen i fredags. Enda skillnaden var att Johan Hamlin hade korten med sig redan från början.

Andra halvlek var inte mer än fyra minuter gammal när Halmstad kom fram i ett anfall och i kamp med Loret Sadiku fick de i väg ett skott som Pär räddade men inte bättre än att Kristinn Steindórsson kunde slå in 2-1.

Förutom små korta stunder så var Halmstad det bättre laget under den inledande kvarten i andra halvlek och HIF fick koncentrera sig på att försvara och kontra. Något man inte gjorde särdeles framgångsrikt. Något man såg prov på efter en timmens spel när Baldvinsson kom fri och troligen skulle haft straff då Sadiku klättrar på honom i straffområdet. Men domaren valde att fria vilket Sadiku ska vara glad för då han annars åkt på en målchansutvisning.

Foto: Bjarki Tordarson
Sadiku får vara glad att domaren inte blåste.
Foto: Bjarki Tordarson

Med 20 minuter kvar gör Roar ett dubbelbyte och tar ut Simovic och Smaráson och sätter in Anton Kinnander och Elias Andersson. Ett byte som fick till en liten energikick i HIF som gjorde att man jämnade ut spelet något.

Med tio minuter kvar klev Emil Krafth av och in i hans ställe kom Christoffer Andersson. I samband med bytet flyttade Peter Larsson upp i anfallet och man gick över till ett tremanna försvar.

Men det räckte inte, det funkade inte med att spela fotboll utan rörelse och till synes utan spelidé. Det blev hängande huvuden efter Halmstads 2-1 mål och det var ingen som ville göra jobbet för att hjälpa till. Den lilla positiva energi man fick i samband med dubbelbytet blev kortvarig. Det bästa med denna match var även i andra halvlek vädret.

I slutsekunderna drog även Elias Andersson på sig en varning.

Mål: Lindström

Gultkort: Krafth, Uronen, Smaráson, Lindström, Larsson, E. Andersson

Startelvan: Hansson – Krafth (81), Larsson, Sadiku, Uronen – Gashi, Khalili – Lindström, Smárason (70), Accam – Simovic (70)

Avbytare: Johansson, C. Andersson (81), Linde, Nordmark, Kinnander (70), E. Andersson (70), Svensson

Björn Velander BBL

1 kommentar

  1. Usch ja, om man tyckte det fanns ljusglimtar i första mot Elfsborg men sen att kvalitén hos HIF sjönk i andra där, så var det inget hur det var mot HBK: där verkar den ha störtdykt redan innan matchen var igång…

    Sen går det inte heller att förneka om också denna gång tveksamt domslut bakom första målet precis som i torsdags, så när man ser repriserna imponerar inte vår kapten i målet – varken vid 1-0 eller 2-1 – men var fanns också hos övriga kampviljan, revanschlusten & hungern att vinna??

    Mjällby blir verkligen en s.k. 6-poängsmatch då det både gäller att hålla undan från lagen under strecket, samt inte fastna i en alltmer negativ mental spiral som ett poängtapp skulle innebära…

1 trackback/pingback

  1. Veckan som gick – ”Det är bara att bryta ihop…” : | Allt Om HIF |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*