AOH summerar November

201025 Helsingborgs Mohammed Abubakari deppar under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Örebro och Helsingborg den 25 oktober 2020 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119 / JB0020

Efter en tung oktober månad, där HIF endast lyckades plocka en poäng i serien, gick man in i november i ett pressat läge. Det var en månad som skulle ha kunnat bli lagets räddning, men så blev det tyvärr inte.

Med 22 poäng på 25 matcher låg Skånes Stolthet osäkert på den negativa kvalplatsen inför novembers första match, då det nalkades Skånederby inför ett tomt Olympia. Det var ett guldjagande MFF som kom på besök, så att uppgiften skulle bli svår var det ingen fråga om. HIF började ganska bra, men som så många gångar förut straffades man ändå tidigt då Kiese Thelin satte 1-0 till Malmö efter dryga kvarten. Det var ett HIF som stundtals visade tendenser, men en avsaknad av självförtroende och “urgency” gjorde att man aldrig var nära en poäng trots att MFF var långt ifrån sitt bästa denna måndagkväll.

Efter Malmö-matchen var det en riktigt ångestmatch på gång. Ett pressat IFK Göteborg kom till Olympia för att möta ett ännu mer pressat HIF. Båda lagen behövde en seger, men när det väl kom till kritan var det Blåvitt som hade drivet att kunna kriga till sig en 1-0-seger. HIF var återigen blekt och spenderade alldeles för långa perioder av matchen med att peta runt bollen på mitten, och det var nog i denna sekvens som många HIF-trogna tappade tron helt och hållet.

Mitt i hettan av den Allsvenska upprinnelsen blev det också klart att HIF:s uppskattade utvecklingschef Jens Karlsson skulle lämna klubben för att gå till norska succéklubben Bodö/Glimt, som huvudtränare för klubbens P19-lag. Även nyheten om att HIF-legendaren Kalle Stridh gått bort endast 68 år gammal, nådde oss den 19 november.

Kalle Stridh – en gång i tiden en fruktad måltjuv på Olympia!
Foto: Bildbyrån

Nästa uppgift i Allsvenskan var IF Elfsborg på bortaplan. HIF låg vid det här laget på sista plats i serien med endast tre matcher kvar. Elfsborg dominerade bollinnehavet och skapade en rad bra chanser, men även HIF hade sina chanser i denna böljande match som slutade 2-1 till Elfsborg efter försvarsmässigt haveri kombinerat med en förödande miss på öppet mål. Det var lite det som kännetecknade HIF:s hela säsong, med misstag och oflyt som två framstående ingredienser.

Trots den senaste tidens missöden fanns det faktiskt en chans för HIF att klara sig kvar, och den hängde till stor del på hemmamatchen mot bottenkonkurrerande Falkenbergs FF. Det var verkligen vinna eller försvinna som gällde, men som så många gånger tidigare blev det “försvinna” för HIF som inte kunde förmå att ens hota Falkenberg något särskilt. Matchen slutade 0-0 och innebar att Kalmar, vid seger mot AIK dagen därpå, hade chansen att göra slut på HIF:s Allsvenska äventyr.

30 november var det helt klart. När Erik Israelsson skickade in bollen i AIK:s mål, så skickade han även HIF ur Allsvenskan. I samma sekund som det stora misslyckandet var ett faktum, ställde HIF-styrelsen sina platser till förfogande, och att ett tränarbyte var på gång var det inte heller någon fråga om. Därmed kunde den nödvändiga ombyggnationen börja.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*