Elfsborg – HIF

201122 Helsingborgs Alex Timossi under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och Helsingborg den 22 november 2020 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0045

Det blev ännu en tung förlust när HIF besökte Borås Arena och mötet med Elfsborg. Med två omgångar kvar så hänger verkligen det Allsvenska kontraktet på en tunn, tunn tråd…

 

Elfsborg var, i kraft av tabellplaceringen storfavorit mot HIF. Olof Mellberg överraskade med att placera Joseph Ceesay som anfallare från start. Joseph kunde ha grejat en poäng men missade ett öppet mål vilket var en av anledningarna till att Elfsborg vann med 2-1.

Max Svensson fick inleda på bänken. Andreas Landgren tog plats i startelvan. Martin Olsson saknades eftersom han testats positivt för Covid-19. Lägg därtill en diger skadelista så förstår ni att det inte är lätt att formera en startelva…

 

Joseph Ceesay inledde piggt och fick en chans nästan direkt. Skottet kom dock inom räckhåll för Elfsborgs-målvakten. Elfsborg tog som väntat initiativet i starten. I sjunde minuten kom Elfsborgs Frick helt rent men sköt rakt på Alexander Nilsson.

I 18e minuten HIF ett kanonläge. Mix Diskerud slog ett inlägg från höger som Brandur Hendriksson drog till på volley och lyckades få på mål. Men hemmamålvakten Tim Rönning hannner och kunde rädda.

 

De första 20 minuterna dominerade Elfsborg fullständigt och hade 78% av bollinnehavet men trots det hade alltså HIF skapat två riktigt vassa målchanser.

I 26e minuten kom Elfsborgs Frick i bra läge på nytt men Alexander Nilsson lyckades rädda igen.

Att HIF lyckades hålla nollan första halvlek berodde mer på Elfsborgs oförmåga att ta tillvara chanserna för HIFs försvarsspel lämnade mycket övrigt att önska. Martin Olsson saknades verkligen.

201122 Helsingborgs Mohammed Abubakari och Elfsborgs Simon Olsson under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och Helsingborg den 22 november 2020 i Borås.
Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0045

 

Andra halvlek började inte mycket bättre. Elfsborg fortsatte pressa och skapade massor med hörnor men utan att komma till några riktigt farliga chanser.

I 62a minuten kom Erik Figueroa upp med armen på bollen vilket resulterade i straff för hemmalaget- Det läget missade inte Per Frick utan placerade till höger om Alexander Nilsson. Alex gick åt rätt håll men nådde inte bollen. Ett par minuter senare ökade Elfsborg på till 2-0 genom Okkels.  HIF slarvade rejält vid uppspelet så det kom inte oväntat. Abubakkari var märkligt nonchalant vid flera tillfällen. Att inte Mellberg bytte ut honom tidigare var en gåta men i 74e minuten kom Jakob Voelkerling Persson in som ersättare. I samma veva kom Tsouka in och bytte av Landgren. Dessförinnan, i 69e minuten fick HIF en frispark och på returen efter den höll sig Mix Diskerud framme och slog in returen. Strax efter kom Joseph Ceesay helt ren och fick öppet mål men lyckades rulla bollen utanför. Den missen lär ge både honom och övriga HIF-are mardrömmar.

 

Det dröjde till 79e minuten innan Max Svensson fick hoppa in. Han ersatte Brandur HendrikssonMax hann också få till ett skottläge men skottet tog rakt på Tim Rönning som tvingades släppa retur. Han kunde dock själv plocka upp den. I slutminuten tryckte HIF på rejält och Jakob VoelkerlingPersson fick på ett kanonskott som räddades av Tim Rönning.

 

Förlusten var inte oväntad och det var aldrig något snack om saken men med en liten gnutta tur hade HIF kunnat få en poäng med sig hem. Om Ceesay lyckats pricka det öppna målet så…

Ska HIF klara det allsvenska kontraktet, eller åtminstone en kvalplats, så krävs det en rejäl uppryckning i de två avslutande omgångarna. Inte mycket talar för att det ska gå vägen. Mot Elfsborg hade HIF inget eget spel – det måste man ha mot Falkenberg nästa söndag

 

Betyg 

 

Alexander Nilsson 2

Andreas Landgren 2

Erik Figueroa 1

Kebba Ceesay 2

Adam Eriksson 2

Brandur Hendriksson 2

Mix Diskerud 2

Mohammad Abubakkari 1

Joseph Ceesay 1

Alex Timossi 2

Van den Hurk 2

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*