HIF degraderade – styrelsen ställer sina platser till förfogande!

Foto: Linda Carlsson/HIF

I samband med slutsignalen, på Friends Arena, valde HIF att gå ut med ett brev till sina medlemmar. Bla står det klart att hela den nuvarande styrelsen ställer sina platser till förfogande…

Degraderingen till Superettan blev idag ett faktum och det är en tung dag för oss alla. Vi har full respekt och förståelse för era känslor och besvikelsen som finns. Styrelsen i HIF ser självklart på denna degradering som ett stort misslyckande för alla inblandade och tar vårt fulla ansvar.

– Jag har, som jag sagt till media, informerat valberedningen om att jag avgår som styrelseordförande vid degradering. Övriga styrelsen har också informerat valberedningen om att man ställer sina platser till förfogande. Vi är djupt besvikna och tar naturligtvis vårt ansvar. Tills dess att ni medlemmar valt en ny ordförande kommer jag att leda styrelsearbetet och göra det med lika stor gnista och vilja som tidigare, säger ordförande Krister Azelius.

200330 Krister Azelius, ordförande och Joel Sandborg, klubbdirektör under en presskonferens anordnad av Helsingborgs IF den 30 mars 2020 i Helsingborg.
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92476

Helsingborgs IF har 113 stolta år bakom sig och kommer att finnas även när solen går upp imorgon. Idag är det otroligt tungt men vi har under en tid, trots degraderingen, byggt en plattform utanför fotbollsplanen som ger oss hopp om morgondagen. Vi är väldigt ödmjuka inför den utmaning som väntar föreningen men är också beslutsamma om att så snart som möjligt ta HIF tillbaka dit den hör hemma – till Allsvenskan. Det arbetet har redan påbörjats.

Vi vill försäkra er om att HIF idag, till skillnad från när klubben åkte ur Allsvenskan 2016, har god kontroll på sin ekonomi och har under lång tid arbetat med scenarier där spel i Superettan varit ett även fast vi naturligtvis hoppades att så inte skulle bli fallet. Alla i föreningen är ödmjuka inför uppgiften och utmaningen som väntar men står beredda att ta oss an den och jobba extremt hårt för att allsvenska matcher snart ska spelas på Olympia igen.

Er besvikelse och frustration är för oss klart befogad och vi delar den med er. Däremot hoppas vi att ni, när dessa känslor lagt sig, hjälper klubben tillbaka dit den hör hemma. Det är ni medlemmar som är HIF och det är tack vare er föreningen både finns och lever vidare.

Källa: HIF.se

1 trackback/pingback

  1. Inför IFK Norrköping-HIF – “Låt ungdomarna utgöra minst halva laget på söndag” – Allt Om HIF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*