AOH är stolta att presentera…

…vår nya gästskribent!

Roland “Telia-Pappan” Nordqvist

***

Stockholmare är roliga
– att spöa på planen 

Stockholmare är bra att ha – framför allt till att spöa i fotboll! Solna-grabbarna i AIK må ha jublat hur mycket som helst över guldet 2009, även om de främst ska tacka sina utländska importer för det, men en sak klarade de inte av: att ta poäng från HIF. 0 poäng och 2-6 i målskillnad visar vilket lag som var bäst i de båda mötena.

Att sedan HIF fick nöja sig med en blygsam placering i förra årets allsvenska anser jag främst berodde på att laget var så oerhört beroende av veteranerna Henrik Larsson och Marcus Lantz samt i viss mån unge, men orutinerade Rasmus Jönsson. Skadorna på de tre nyckelspelarna förstörde ganska mycket.

När nye tränaren Conny Karlsson under försäsongen spelat ihop laget har han fått göra det utan Henke och det är naturligtvis på gott och ont. Den stora fördelen är att laget inte blir lika beroende av en stjärna.

Om sedan nyförvärven klarar att tillsammans täcka upp den kvalitet som Henrik tillförde återstår att se.

Både Erik Edman och Mattias Lindström är killar med HIF-hjärta, men var de står formmässigt är åtminstone jag osäker på. Eriks tid i Wigan lämnade en hel del övrigt att önska men jag hoppas att han kan få en nytändning när han kommer hem.

Att tippa HIF:s placering i år är riktigt svårt. Vi vet att det finns åtskilliga unga talanger som nu fått ett års rutin i allsvenskan och därmed bör ta ett snäpp till uppåt, men det gäller också att de lever upp till förväntningarna.

Under försäsongen har mycket handlat om andra saker än fotbollen. Om ordförandebytet och  om Conny Karlssons brist på svensk tränarutbildning.

Själv tror jag att Conny kan bli en fullträff för HIF. Han må visserligen inte ha den formella utbildningen men jag är övertygad om att han har de kvaliteter som krävs för att bygga ett topplag. Om han sedan kan göra det med befintligt spelarmaterial är en annan sak. Personligen saknar jag en spjutspets, men han kanske dyker upp i truppen redan före den allsvenska premiären mot stockholmslaget (!) Brommapojkarna.

Oavsett vilket så kräver jag seger i den matchen. HIF ska spöa ett lag som BP – inte bara för att ”pojkarna” är stockholmare. Jag ser personligen fortfarande BP mer som en plantskola för duktiga talanger än som ett etablerat allsvenskt lag. Olympia-publiken lär dock få återknyta bekantskapen med en kille som lirade i HIF för ett antal år sedan – Babis Stefanidis, som mitt under säsongen såldes till MFF. Vi var några som lyfte på ögonbrynen åt den affären.

Roland Nordqvistwww.rolandnordqvist.com

6 kommentarer

  1. Rimlig gissning av mr T(elia). HIF ska kunna kliva nåt pinnhål upp från i fjol, men ett absolut topplag ser svårt ut.

  2. Riktigt kul att se Roland som gästskribent, och lika kul att se att AlltOmHIF verkar vakna till liv igen. Mycket uppskattat!

  3. Vi håller med, det är riktigt kul att läsa Rolands krönika! Vi är tacksamma för hans medverkan och hoppas det blir ett intressant inslag för er läsare! 🙂

  4. Att vi inte varit så verksamma under vintern beror på att vi inte tycker att det finns någon mening med att referera andra nyheter och länka till dessa. Detta sköter HIF 1907 och till viss del Bakgatan tillräckligt bra.

    Oldtimer: Jösse Hare.. är jag rätt ute då? En maxad fråga…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*