Erik Edman vill hjälpa HIF bli ett topplag!

Det var ett par veckor sedan vi nåddes av beskedet att Erik Edman vände hem och blev HIF’are igen. Allt Om HIF sökte natrligtvis upp för att få en kommentar. Erik har ju av förståliga skäl haft en hel del att stå i för att kunna ansluta till truppen. Äntligen fick Edman tid (de är inte bara träning i Portugal…) att besvara några frågor och kommentera flytten tillbaks till Allsvenskan.

Först och främst, en fråga på rent klassiskt sportspegeln-manér, hur känns det att komma hem igen?
– “Jo det känns såklart riktigt bra o kul att vara hemma igen. Jag och familjen har planerat att flytta hemåt en längre tid nu blev det 3 månader tidigare än planerat pga dåligt med speltid.”

Kontraktslängden, fem år, känns som om du har ambitioner för framtiden med HIF. Vad är målet?
– “Jag ser mig själv spela i många år till därfor kändes ett långt kontrakt bra för båda parter. HIF ska vara ett topplag i Sverige, och det vill jag vara med och bygga upp igen. Sen gäller det att saker och ting får ta tid. För mig är kontinuitet (på alla områden inom klubben) det absolut viktigaste ordet för en långsiktig framgång!”

Kan en av dina ambitioner vara att erövra sm-guldet, då du missade det samma år du lämnade HIF?
– “Jag har faktiskt fått medalj för antal spelade matcher det året ,men såklart ville man ju varit med när bucklan höjdes den där kvällen. Att vinna SM-guld hade ju varit fantastiskt, men än viktigare för klubben är nog att man blir ett stabilt topplag år efter år. Då kommer man ju förr eller senare vinna guld till slut. Och är man ett topplag kommer HIF växa sig starkare som varumärke i Sverige och även i Europa, den plats som man hade före och efter ’99 är det jag tror man ska sträva efter.”

En naturlig fråga som säkert känns tjatig, men du har inte spelat många matcher de senaste två åren, hur är formen?
– “Formen nja den är väl sådar just nu de senaste 2 säsongerna har ju minst sagt varit magra sportsligt. Men kan jag hitta den form jag hade i somras så tror jag mig ha många år kvar att tävla med den svenska eliten!”

Drygt tio år sedan du lämnade HIF, har du hängt med och blivit uppdaterad under åren?
– “Jo men jag tycker nog jag hängt med ganska bra de senaste åren, främst genom nätet och updates från Crisse Krull.”

Har Conny berättat hur han tänker formera laget och hur ni kommer att spela?
– “Jag och Conny har knappt hunnit pratats vid, men nu har vi 10 dagar på oss här nere för att ta en del teoripass när vi har all den tid över mellan träningarna!”

Du valde tröja nummer 14. Någon speciell anledning?
– “14 var det numret jag hade förra gången jag var i HIF. Jag är verkligen ingen vidskeplig person men det kändes helt rätt att bära 14 igen, nu ska jag tacka Bergholtz för att han var villig att byta ifrån sig 14 till slut.” 

Vad vet om laget i övrigt och vad tror du om lagets chans i år?
– “Ja det är ju jättesvårt att prata om målsättning när jag har dålig koll på övriga lagen i Allsvenskan. Jag tycker vi har en väldigt intressant grupp spelare det är väl det jag kan saga rent spontant.”

5 kommentarer

 1. Hur gick det med Portugalresan? Tycker inte att bevakningen är tillräcklig, ni hade kunnat gjort det så mycket bättre! Dessutom skulle ni jobba ideellt, det tycker jag är beundransvärt i dessa svåra ekonomiska tider! Cred till er på das redaktzion!

 2. @ Mr T
  “Hooleboole” fick stiga åt sidan till fördel för hans alter ego, Fredrik Ymer 😉

  @ Arne
  Dessvärre kunde ingen av oss medarbetare ta den ledigheten ifrån våra arbeten för att följa med ner till Portugal. Men vi är övertygade att HD.se och HIF.se gör jobbet.. 😉

 3. Instämmer med benskyddet.
  Det är verkligen välsignat att Erik är tillbaka – och med vilket allvar han tar sig an uppgiften. All respekt.
  Det förefaller INTE som om han plötsligt skulle tacka ja till nåt erbjudande han inte kan tacka nej till från Scunthorpe, NEC Nijmegen eller Kickers Offenbach…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*