Annelie Johnsson: “Den som går på matcherna oavsett tabelläge som inte kan lämna arenan innan slutsignal gått fastän man lider, den som är där för att stötta och glädjas”.

180802 Tifo på Olympia inför fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Norrby den 2 augusti 2018 in Helsingborg. Photo: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178 /

Detta är intervjuserie med, och om, supportrar. Jag vill med denna idé, att göra en intervjuserie om och med HIFare i alla åldrar, lyfta fram det som enligt mig är det viktigaste som den svenska fotbollen har – sina supportrar!

Först och främst, kan du berätta lite om dig själv?

Är en ”40-plusare” som bor i city med ett stort fotbollsintresse och som ogärna missar en HIF match. Gillar att resa och läsa, tillbringar semestern lika gärna med sol och bad som snö och skidåkning eller med en bra deckare.

Varför började du följa HIF?
Min pappa började ta med mig på matcher när jag var liten och från där växte intresset och kärleken för klubben.

Vad skulle du säga att du är för typ av supporter?
Med- och motgång supportern. Den som går på matcherna oavsett tabelläge som inte kan lämna arenan innan slutsignal gått fastän man lider, den som är där för att stötta och glädjas. Den som dekorerar sin jobbdator med HIF-färger och njuter av att snacka fotboll.

Vad är supporterskap för dig?

Det är passion, lidande, eufori och glädje. Att pendla mellan hopp och förtvivlan under 90 minuter. Att stötta laget och kämpa för dess framgång.

När du går på Olympia, från vilken sektion ser du matchen? Går du med någon speciell person eller personer eller varierar det?

Nu förtiden ser jag matcherna från den östra sidan av Olympia. Tillsammans med min familj men även min ”fotbollskompisar”, de som sitter på platserna runt mig och som jag träffar varje match med samma intresse och engagemang för HIF som jag har.

Vilket är ditt bästa HIF-minne?
1992 när vi gick upp i allsvenskan igen.

Vilket är ditt sämsta HIF-minne?

1998 när vi missar guldet och färden hem från Göteborg.

Vilken är din favoritspelare i HIF? Både historiskt och i dagens trupp?

Henrik Larsson och i dagens trupp Pär Hansson

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*