Sommaruppehåll – men för några väntar landslagsuppdrag!

Vårsäsongen är färdigspelad och trots en lysande insats, mot Malmö, så kammade HIF noll. Nu väntar sommaruppehåll och troligtvis lite ledighet för stora delar av truppen. Men för några av spelarna väntar betydligt större utmaningar än livet i solstolen…

Kalle Joelsson har gått från klarhet till klarhet under vårsäsongen och efter en fullständigt fantastisk insats, i derbyt, så är det inte mer än rätt att han belönats med en uttagning till U21-landslaget. Även Max Svensson, som tyvärr fick sparsamt med speltid igår, ansluter till truppen som samlas under dagen. Samlingen pågår mellan den 3 och 12 juni. Förutom hemmamatchen mot Norge (som spelas på Olympia) kommer U21-landslaget också att spela en bortamatch mot Finland.

Även Andreas Granqvist, som kämpat med skadebekymmer under de senaste veckorna, ansluter till landslaget. I Granens fall kan det dock mer handla om rehab snarare än spel i de två matcherna som väntar för A-landslaget. Lagkaptenen är inte spelklar ännu efter sin långdragna skada i ljumsken och magen som han ”slog upp” mot AIK den 15 maj. Landslaget möter Malta hemma på fredag och Spanien borta på måndag i EM-kvalet och, åtminstone, mötet med Malta verkar uteslutet. Vår kapten är dock noga med att poängetera att det är HIF som är nummer 1 och om det finns risk att han äventyrar höstsäsongen så väljer han hellre att stå över även mot Spanien.

Vår unge målvakt Ian Pettersson är en av spelarna som beger sig på landslagsuppdrag under uppehållet
Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Även för några av våra ungdomsspelare väntar landslagsuppdrag. Mellan den 7 och 12 juni samlas P17-landslaget för ett Bosönläger. Förbundskapten Viktor Eriksson har tagit ut HIF-spelarna Ian Pettersson, Armin Gigovic och Adam Kaied i truppen. De båda förstnämnda har redan funnits med i HIFs matchtrupper under våren.

De övriga i HIF-truppen går på semester mellan den 3-12 Juni innan man åter drar igång verksamheten med fokus på den Allsvenska återstarten som, för HIFs del, sker mot Örebro, på Behrn Arena, den 28 Juni. Innan dess skall man dock avverka en träningsmatch, mot IFK Göteborg, som spelas i Hässleholm den 20 Juni

Vi önskar samtliga spelare lycka till med sina olika uppgifter

Foto: Johan Lilja

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*