AOH summerar vårsäsongen…

Tolv omgångar är avklarad och därmed även vårsäsongen. Inför premiären tippade AOH:s redaktion hur Allsvenskan skulle sluta. Med andra ord så är det dag att stämma av våra tipskunskaper och summerar våren… 

Nedan ser ni AOHs tippade sluttabell och inom parentes ser ni vilken position laget har idag. Vi summerar tabellen, lag för lag, i den ordning som de är placerade i vårt tips inför säsongen. Vi utser givetvis även vårens utropstecken, vårens besvikelse och vårens mest väntade.

 1. Norrköping(7)
 2. Malmö FF (1)
 3. AIK(3)
 4. Häcken(5)
 5. Hammarby(6)
 6. Djurgården(2)
 7. Östersund(10)
 8. Sundsvall(13)
 9. HIF(14)
 10. Elfsborg (8)
 11. Kalmar FF (11)
 12. IFK Göteborg (4)
 13. Örebro (9)
 14. Sirius (12)
 15. Falkenberg (15)
 16. AFC Eskilstuna (16)

 

Det vi kan se av ovan tabell är att vi så här långt endast haft rätt position på tre lag: Kalmar, Falkenberg och AFC men det är 18 matcher kvar och fulla möjligheter finns för oss att bättre på vår statistik.

Norrköping

Även om laget har kommit igång på den senare tiden måste detta ses som en av vårens stora besvikelser. Tippade att kunna utmana MFF om guldet och vara med i toppen befinner man sig nu efter 12 matcher på en sjundeplats, det är inte bra nog.

Malmö FF

Även om man inledde lite svagt har man efter det varit väldigt starka. Man går in till ”sommarlovet” som serieledare och man har imponerat. Levt upp till guldförväntningarna så här långt.

AIK

Inledde, likt MFF, en aning svajigt, men har blivit det där stabila laget som vi såg dem vara förra året. AIK kommer troligtvis vara med och hota året ut. Visade, inte minst i derbyt mot Hammarby att man har växlat upp rejält

Häcken

Har visat upp fina matcher och man har spelat bra men man har fortfarande problemet att man inte vinner mot andra toppkandidater. Man kryddade våren med en cuptitel och lär vara med i toppskiktet när vi summerar säsongen

Jesper Jansson har byggt ett lag som skall slåss om guldet men hittills har Hammarby haft svårt att leva upp till förväntningarna Foto: Johan Lilja

Hammarby

Man inledde svagt, repade sig lite, och är där man förväntade sig att laget ska vara. Kommer troligtvis inte kunna hota om guldet men man kommer kunna störa många lag, bara man kan få ihop en hel backlinje igen.

 Djurgården

Nytt tränarpar inför säsongen och många trodde nog inte att laget skulle gå så här bra som man har gjort. Man ligger på en fin andraplats efter 12 matcher. Smolket i glädjebägaren är de två derbyförlusterna.

Östersund

Har inte imponerat mer än stundtals och kanske är verkligheten på väg att springa ikapp laget som tog sig till Europa League-åttondel? Laget ligger 10:a och kan nog räkna med att fortsätta ligga där.

Sundsvall

Efter förra årets succé var det nog många som trodde att Sundsvall skulle ta ytterligare ett kliv men laget är inblandad i bottenstriden. Det tuffa andra-året verkar ha slagit hårt mot Giffarna som ligger på samma poäng som HIF men med en match mer spelad

HIF

Vårt kära HIF inledde säsongen starkt med segrar mot Norrköping och Hammarby men med skador och en sämre trend ligger man på kvalplats. Det finns ljusglimtar under våren rent spelmässigt som t.ex. Djurgården och Malmö hemma men även besvikelser som AFC borta och Falkenberg hemma.

Elfsborg

Sett till förra året gör laget från Borås en stabilare säsong och det verkar som att man får en resa i år som inte är lika kantad av problem.

Kalmar FF

Man tog in Magnus Pehrsson, före detta MFF-tränaren, och vårsäsongen kan väl förklaras som att man spelat mycket täta och oavgjorda matcher. Om laget inte ska slåss i botten i höst måste man börja vinna.

IFK Göteborg

Vårens stora överraskning. Alla, även många IFK:are själva, trodde att man skulle slåss i botten i år men laget har imponerat och man placerar sig på en fin fjärdeplats. Nu ska det bli spännande att se om detta unga lag kan hålla samma fina form säsongen ut och vem de får behålla av spelarna som gjort succé.

Örebro

Med en vision att slå sig in bland toppen får man räkna ÖSK:s vår som en flopp men laget har lite luft ner till bottenplaceringarna, även om snabbt kan vända. Man har gjort en ok vår även om man kan önska mer med tanke på närkingarnas trupp.

Sirius

Man fick in Kalmar-ikonen Henrik Rydström som tränare och inledde fint men sedan har det gått knackigare. Man kan nog räkna med att laget kommer att slåss i botten till hösten.

Falkenberg

FFF befinner sig där många trodde att man skulle göra. Fina tendenser i laget men man släpper in för enkla mål. Hasse Eklunds mannar kommer behöva slåss med näbbar och klor för att hålla sig kvar.

Adi Nalic är en av spelarna som fått den otacksamma uppgiften att försöka hålla AFC kvar i Allsvenskan
Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

AFC Eskilstuna

När AFC under cupen tog sig ändå till final var det många som höjde en varningens finger för laget men nu parkerar man sist och mycket talar väl för att lagets sejour även denna gång kommer bli ettårig.

Vårens utropstecken

Här måste vi säga IFK Göteborg. Uträknade av alla och nu med och slåss i toppen.

Bubblare: Djurgården

Vårens besvikelse

Här går titeln till Norrköping. Laget förväntades slåss i toppen och efter 12 omgångar är man borta från guldet.

Bubblare: Sundsvall

Vårens mest väntade

Att AFC inte skulle kunna konservera den fina formen från cupen och göra annat än att slåss i botten.

Bubblare: Malmö FF

Hur ser du själv på vårsäsongen? Toppar och floppar? Vilka vinner guldet och vilka får slåss för sin överlevnad?

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*