AlltomHIF möter Alejandro Bedoya

Vi tog oss en pratstund med Bedoya efter gårdagens träning, spelaren som kom i somras för att hjälpa klubben mot Europaframgångar. Hans uppoffrande spelstil och härliga inställning har satt en stor prägel hos många och det är nog allas förhoppning att hans korttidskontrakt med klubben omförhandlas och blir ett långtidskontrakt.  

 

Alejandro Bedoya, först och främst ett försenat välkommen till klubben.

Tack så mycket!

Hur trivs du i staden Helsingborg?

Jag trivs här, det är en liten men fin stad, vädret har inte varit så bra de sista veckorna men det är bra ändå. Jag har kommit in väldigt bra i det här i Helsingborg, där är verkligen bra människor i laget och klubben som har tagit emot en på bästa vis. Förra veckan fick jag äntligen flytta från hotellet och det är lättare att njuta av staden nu, min familj kom och hälsade på mig här och tyckte det var jättefint med boende så nära till havet och en storstad som Köpenhamn.

Du sa att du flyttade från hotellet nu, kan vi se det som att du kanske har planer på att stanna i klubben?

Jag vet inte, vi har inte satt oss ner och pratat om det ännu. Det har varit bra för min del att komma hit och spela matcher, framförallt i ett så bra lag som vi är, vi har bara haft en del otur med resultaten. Men min framtid har jag inte tänkt så mycket på än.

Men vad är dina känslor kring Helsingborg, kan du se dig själv spela här i ytterligare två år och spela i Europa ligorna med klubben?

Ja, det vore bra om laget kunde kvalificera sig till Europa igen, det var ett av skälen att jag valde att komma hit att man kvalificerat sig inför Europa League i år. Jag trivs väldigt bra här, det är en storklubb i Sverige, människorna i och omkring klubben är underbara men jag har inte tänkt på nästa säsong.

Det flesta supportrarna håller nog med om att man önskar att du fortsätter i klubben. Din amerikanska vinnarmentalitet, att du ären tvåvägs spelare och att du arbetar så hårt för laget är saker som gör en populär bland fansen.

Jag förstår det, man måste arbeta hårt för laget på planen, som spelare har jag många olika kvaliteter. Här i Helsingborg har jag fått spela på lite olika positioner, började som anfallare och nu spelar jag mest till vänster på mittfältet, det tar lite tid att komma in i nya positioner. Nu är jag här och mitt mål är att göra ett gott intryck på er supportrar och hjälpa laget att vinna så många matcher vi kan.

Ett gott intryck har du redan gjort, det gjorde du redan i första matchen du spelade.

Ja, jag gjorde ett bicykleta mål mot Elfsborg, man kunde inte börja bättre. Men nu spelar jag inte centralt utan måste vänja mig vid att spela till vänster. Jag förstår att fansen kan bli frustrerade att vi inte vunnit fler matcher, trots att vi spelar bra, fasta situationer har straffat oss men vi arbetar hela tiden på de små bitarna för att bli bättre. När jag brukade komma hit och möta Helsingborg innan så var de alltid oerhört starka på just de bitarna.

Du nämnde att när du brukade komma hit, du spelade ju tidigare i Örebro SK, hur är klubbarna i jämförelse?

Det är en helt annan mentalitet i Helsingborg, du har högre förväntningar på dig som spelare och laget ska alltid vinna. I Örebro hade vi ett bra lag men man gick ut för att inte förlora men när vi går ut på planen här på Olympia för Helsingborgs IF så går vi ut för att vinna. Mentaliteten är väldigt annorlunda här. Supportrarna här är fantastiska, de har höga krav på laget men jag kommer närmast från Rangers där fansen vill att man vinner med 5-0 i varje match. Fansen här följer oss på bortamatcher och stöttar oss och i hemmamatcherna som här mot Malmö i måndags så ser man att de verkligen är passionerade för klubben. 

Vi läste på twitter, där vi följer en del av er spelare, att David Accam inte förstod varför supportrarna inte reste med tillbortamatchen igår. Var där ingen som berättade det för er spelare?

Nej, jag visste ingenting förens jag frågade de andra. De berättade att man bojkottade matchen pga. speltiden, arbetar man så är det svårt att hinna med så tidiga matcher mitt i veckan, så jag kan förstå att de blev upprörda.

Vad tycker du om tränarna som du har här i Helsingborg?

Jag tycker om dem, den erfarenheten som Åge, Stefan och Sven har är fantastisk. Jag har kommit till en klubb där tränaren verkligen vill ha dig och vill ditt bästa, Åge har ju haft ögonen på mig redan när jag spelade i Örebro. Stefan är en tränare som du alltid kan räkna med, jag är en spelare som vill träna lite extra väldigt ofta och han är alltid villig att stanna kvar efteråt och köra lite extra med mig.

Angående Stefan, du var väl bara en liten pojke när han blev en legend borta i USA?

Ja, haha, jag var en liten pojke som stöttade Colombia då och sprang runt med en Valderrama peruk på huvudet när det var matcher. Man minns att Sverige kom trea men jag minns inte att jag såg matcherna.

Tack så mycket för att du ställde upp Alejandro, vi hoppas att vi ser dig även nästa år.

Det var så lite så!

 

 

 

 

 

 

 

 

1 kommentar

  1. Vi var faktiskt ett gäng fans på plats och 200 spänn för en familjebiljett (jag, brosan & hans 2 barn) var inte fy skam!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*