Dagen efter med Schwarz (för omväxlingens skull)

Igår spelade HIF borta mot Häcken, matchen slutade 2-2 efter att man lyckats hämta upp motståndarnas ledning vid två tillfällen. Idag besökte vi på AlltomHIF dagens träning och passade på att prata med assisterande Stefan Schwarz om gårdagens match.  

 

Stefan, gårdagens match är det en poäng vunnen eller två förlorade?

Både och egentligen, vi låg under två gånger, 1-0 och 2-1, men topplaget BK Häcken har inte haft lika tufft schema som vi har haft, vi hade först Levante borta och sen Malmö här hemma. Men trots det tuffa schemat som har varit så tyckte jag att vi såg mer fräscha ut än dom i slutet av matchen och kunde ha vunnit matchen.

Där var en situation med Rachid som borde lett till en frispark vid straffområdets kant?

Ja, där var några fler situationer, men vi hade också många lägen under matchen där vi kunde avgjort det själv, kontringar och andra tillfällen när vi håller på att bryta igenom. Det positiva här med denna matchen är att Häcken är en av favoriterna till att ta guldet i år och det är väldigt få som tagit poäng där uppe, men vi gör det och kommer tillbaka från underläget. Nu får vi ta med det positiva från denna period in i vår nya tuffa period som kommer här och se till att avsluta de sista matcherna och Europa League gruppspelet på bästa vis.

Nu har där verkligen varit många domslut som gått emot er, även om du vill lägga fokus och energi på matchen så hur tar spelarna det när domsluten går emot laget?

Nä, man får fortsätta tänka på vårt eget jobb och det som vi kan påverka, och även om domarnas nivåer ibland kan vara upp och ner så är det ingenting som vi kan göra något åt. En bild säger mer än tusen ord, men det enda vi kan göra är att försöka göra vårt eget arbete ännu mer och hoppas att vi får några domslut med oss.

Men trots, även om man lägger en viss skuld på domslut, så lyckas ni inte riktigt på den sista tredjedelen av planen komma till så mycket avslut som ni borde. Vad är det som går fel?

Nä, men den senaste tiden har vi mött absolut topp motstånd och vi har ändå varit det bättre laget och det har vi visat genom att spela mycket bättre. När man möter bra lag så möter man tuffare defensiv och bättre offensiv och det som vi har gjort och presterat spelmässigt ska spelarna vara stolta över. Nu har vi tuffa matcher även framför oss men vi ska se till att vinna lite matcher också. 

Sundsvalls tränare påtalade det här med ert Europa spel som en faktor till varför ni var så mycket bättre. Vad tror du medför att man spelar kontinuerligt i Europa som HIF har gjort de senaste åren?

Det gäller att man tror på det man gör och jag tycker att vi har visat att skillnaderna inte är så väldigt stora egentligen. Spelmässigt har vi varit bättre i stora delar av matchen men det är små bitar och det är mest koncentration och fokus som vi måste stärka över hela matchen. Det känns som vi är väldigt nära hela tiden och om vi fortsätter att tro på det vi gör så tror jag det vänder snart.

Slutligen, vem tror du drar det längsta strået i årets allsvenska?

Det är svårt att säg, ingen verkar riktigt vilja dra ifrån så jag får nog avstå att svara, vårt fokus är däremot att kriga in i det sista och ta så många poäng så möjligt och nå minst en plats i Europa.

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*