Inför Åtvidaberg med Schwarz

Imorgon är det dags för en ny match för HIF, på Olympia imorgon eftermiddag gästar Åtvidaberg, det är en måste-match för oss nu där vi måste vinna alla resterande matcher för att hänga med på “Europa-tåget”. Det har varit en rad matcher där resultatet inte präglat matchbilden men förhoppningsvis ser vi en vändning nu. Mer svar om detta vet vi imorgon kväll, när vi har besegrat ÅFF och inkasserat tre poäng.  

 

Hej Stefan, nu är det dags för match mot Åtvidaberg imorgon, hur gör spelarna för att återhämta sig tillräckligt för att orka spela fyra matcher på elva dagar?

Hej, först och främst att inte tänka på att det är jobbigt, man ska inte tänka att det är jobbigt och svårt utan tänka positivt att det är kul att spela matcher. Det är nog många som hade velat spela de matcherna som vi har spelat, de är väldigt utvecklande att spela så här mycket matcher och framförallt mot det motståndet som vi har mött. Sen får man lägga stor fokus på kosten och vilan också, de är båda viktiga faktorer för återhämtningen.

På tal om kosten, hur många måltider äter spelarna här på Olympia?

Frukost och lunch äter vi med laget och kvällsmaten får man äta hemma med sina familjer.

Hur mycket mat kan man stoppa i sig?

Man kan egentligen inte äta för mycket, en fotbollsspelare bränner så många kalorier på träningar och matcher, men det är väldigt mycket vätska man förlorar. Jag minns när man spelade VM -94 när det var så varmt, man gick ner en fem – sex kilo var match och det tar ett par timmar för kroppen sen att återhämta sig igen.

Vad tror du om Åtvidabergs chanser att stoppa er från tre poäng här på Olympia på söndag?

Det gäller att man vet om att alltid när man går ut på planen så vill dina motståndare göra livet surt för dig. De är ett bra lag som man måste visa respekt för, de har bra kvaliteter i laget men vi kommer göra allt för att inte bjuda in dem i matchen överhuvudtaget.

Hur tror du att andra lag upplever inramningen här på Olympia med supportrar och stämning?

Det är bara att kolla på matchen mot Häcken, de som är ett topplag i allsvenskan och har 4300 personer som besöker en match och jämföra det med vad vi har här. Det är för oss ett privilegium att ha supportrar som ställer krav på laget och klubben om att prestera, det utvecklar oss ledare och spelare.

Nu var där någon i er administrativa personal som gick ut och sa till spelarna att inte tacka fansen för matchen i måndags efter att bengaler tänts och en banderoll hängts ut. Antalet personer som gjort dessa aktioner omfattar inte de övriga fansen, men ändå straffas alla, var ni tränare delaktiga i det här beslutet?

Det är kul att supportrar är engagerade, sjunger och stöttar oss på de flesta sätt, men vissa aktioner, så som denna banderoll bör man kunna vara utan, det är ingenting som vi uppskattar. Livet är för kort för att man ska göra vissa aktioner, och vi vet om att det är en stor rivalitet mellan Malmö och Helsingborg och det ska det vara, de är stort för människorna och man pratar i flera veckor innan matchen om den. De flesta sköter sig i samband med dessa matcher, det är en liten skara som missköter sig, det är synd om de andra supportrarna och klubben med sitt goda rykte att dras ner för dessa aktioner. Men ledarna och spelarna hade fokus på matchen och vår uppgift där, så vi såg ingenting av vad som hände på läktaren, bilderna har vi sett i efterhand och det är inte något som vi kan stötta.

I bortamatchen mot BK Häcken så hade ni inga tillresta supportrar, var ni medvetna om varför de inte reste till matchen?

Nej, inte först men efter att ha fått det berättat för mig nu så, det är beklagligt att supportrar kommer i kläm när det gäller matchtider, de stöttar oss i alla lägen och vi vill ju ha med dem så mycket det går. Men det handlar om mycket pengar för klubbarna dessa tv-avtal och de allsvenska klubbarna behöver väl ha in så mycket de bara kan.

Vi såg att Edman m.fl. var igång och tränade igen, vilka är inte att räkna med för spel på söndag?

Edman har kommit tillbaka men är inte aktuell för matchen, Walid Atta är tillbaka så han är att räkna med, Bedoya har kört lite rehab efter matchen mot Malmö men det är en tuff grabb och är han okej så spelar han. Loret Sadiku är borta, det kan nog ta lite tid att komma tillbaka, sen är det Peter Larsson som ådrog sig en sträckning i torsdags. Det är tur att vi har en så här bred och stark trupp där alla konkurrerar om platserna i startelvan.

Hur ska ni spela mot Åtvidaberg för att vinna i söndagens match?

Vi räknar med stödet från våra supportrar som kan ge oss en extra boost av energi nu när det har varit så tätt med matcher. Det gäller att vi tar oss framåt med ett bra passningsspel där vi tar oss till bra lägen och skapar oss yta genom att fokusera på vårt spel som får dem i rörelse och stör dom i deras organisation och förberedelser.

Kan vi räkna med lite förändringar?

Det får vi se med tiden, det är lite status på fysiken med mera som avgör.

Det är intressant med ert anfallspar, ska man se Accam och Djurdjic som ert förstahands alternativ nu?

Vi har många alternativ på våra forwards platser nu, Alvaro har ju andra kvaliteter samtidigt som vi har Tomas Sörum också. Accam kan spela på kanten också med sin fantastiska speed så är han nästan farligare där.

Härligt, då kör vi mot tre poäng då?

Ja!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*