”All good things must come to an end”

2021 har varit ett fantastiskt år för oss på Allt Om HIF. Men efter 12 år, och närmre 6000 publicerade texter, så har sajten ändå kommit till vägs ände…

Närmre 900 000 visningar under 2021 får oss nästan att rodna. Målsättningen, sedan starten, har inte bara varit att försöka leverera så intressanta och frekventa texter som möjligt utan, givetvis, även försöka få sajten att växa så mycket som möjligt. Men allt har sitt pris och efter några månaders grubblande så har vi insett att vi, helt enkelt, inte har den tid och energi att lägga på en sajt som, till 95%, är ideell och handlar om att ständigt vara på hugget och leverera bättre texter för var dag som går…

Genom åren har vi varit snett på det vid några tillfällen då orken trutit men då har ert stöd, och engagemang, åter gett oss energi att köra på ett tag till. För något år sedan var vi också illa ute men då handlade det om bötesbelopp för otillåten bildanvändning. Även den gången visade våra läsare sin uppskattning och vi fick ihop de medel som krävdes för att betala och köra vidare. Under 2021 sjösatte vi en Patreonsida med förhoppning att våra följare skulle vara beredda att öppna upp plånboken för att, för en liten summa, kunna bidra till sajtens fortsatta liv. Målsättningen var att ändå kunna hålla sajten “öppen” och inte tvinga någon att betala för att läsa våra dagliga HIF-nyheter. Utfallet var dock väldigt magert och då ev större sponsorer lyst med sin frånvaro så kan vi inte längre lägga ner det jobbet som behövs för att driva denna typ av sajt. I slutändan handlar det dock inte enbart om ekonomin även om tid, till stor del, är pengar…

Vi har fått ett allt tuffare klimat i sociala medier men här har AOH ändå alltid försökt hålla en schysst och acceptabel nivå även om vi skribenter, precis som ni läsare, också styrs av känslor. I perioder har vi dessutom känt oss själva mindre intressanta då både HD, och klubben själva, gör ett riktigt bra jobb. Då har vi ändå försökt hitta vår väg att gå med mycket historiska tillbakablickar och genom att aldrig släppa taget om de spelare som någon gång fått äran att dra på sig den röda tröjan. Lägg därtill våra dagliga träningsrapporter, krönikor och vår alldeles egen AOH-podd. Delar som gjort oss unika och bidragit till att öka intresset och diskussionerna kring vår älskade klubb.

Själv har jag hållit i spakarna under de senaste sju åren och det har jag gjort med glädje och stolthet med tanke på den respons vi fått. Men otaliga är ändå de timmar som jag och de övriga skribenterna lagt på att leverera texter och ”alltid vara uppkopplade” Emellanåt så tvivlar man på om det är värt det då det innebär att man åsidosätter en del andra viktiga beståndsdelar i livet men det har ju varit så förbannat roligt. Dessutom har ambitionen aldrig varit att göra något halvhjärtat utan går man in i AOH så gör man det med 100%-igt engagemang. Men emellanåt har man verkligen saknat att kunna gå till Olympia som en ”vanlig supporter” utan en ständigt jakt på texter, scoop och bilder.

Missförstå mig nu inte utan AOH har verkligen gett mig/oss några av de roligaste, och mest spännande, fotbollsåren i våra liv. En period i mitt liv som jag aldrig någonsin skulle vilja vara utan. Men är bränslet slut så är bränslet slut och då är det dags att gå vidare trots att man vet att det alltid kommer klia i fingrarna efter att få skriva av sig. Inte minst efter gårdagens fantastiska utgång…

Jag vill rikta ett stort tack till alla skribenter som under längre, och kortare, perioder hjälpt till att bygga upp sajten till vad den är idag. Jag vill tacka alla ”riktiga” journalister och som hjälpt oss, i tid och otid, påhejandes trots att vi är inne och klampar på deras revir. Jag vill även rikta ett stort tack till alla de människor i- och omkring HIF som alltid varit hjälpsamma och gett oss fria tyglar i jobbet med AOH. Ni har alla varit guld värda och utan er öppenhet och tillmötesgående hade vi aldrig kunnat driva sajten under alla dessa år.

Sist men inte minst så vill jag tacka alla er läsare och önska er en riktigt god jul och ett gott nytt år.

Vi ses på Olympia

/Martin med skribenter

 

13 kommentarer

 1. Det här blir svårt. Det har varit både roligt och intressant att läsa er synvinkel på HIF i våra hjärtan. En hel Silly Season och försäsong inför AS utan dig och övriga skribenter kommer att bli otroligt tråkig. Tack Martin! Du har varit fantastisk! God jul och gott nytt år!

 2. Stort tack! Det värmer att höra. Vi har kämpat på och det känns ändå tillfredställande att kliva av när vi är som störst och laget i vårt hjärta är tillbaka där de hör hemma! God Jul och tack för att du följt vår sajt

 3. Tack för denna tiden och ert gedigna arbete på AOH! Det är synd att inte fler ville backa upp er på Patreon samt att inga sponsorer ställde upp. Jag tycker det är rakt svagt att man inte uppskattar ert arbete mer och har full förståelse för att ni inte kan fortsätta under de här premisserna även om jag kommer att sakna AOH. God jul och god fortsättning!

 4. Tack för ett otroligt bra jobb och gedigen sportjournalistik. Det har varit lika självklart för mig att läsa era rapporter och lyssna på eran podd som HDs diton. Det har därtill varit uppfriskande att läsa och höra era ofta lite djärvare och mer passionerade analyser. Lycka till med allt ni tar er an hädanefter. Vi ses på Olympia.

 5. Stort tack för allt ni gjort och för att ni hjälpt en HIFare i förskingringen att få en inblick i träningar och känna närheten till klubben! En praktisk fråga, behöver jag som Patron göra nåt för att stoppa mina stående inbetalningar eller upphör de automatiskt?

 6. Som daglig besökare vill jag bara rikta ett stort tack för arbetet ni lagt ner. Det har varit fantastiskt att få följa träningar när man inte själv har möjlighet, eller lyssna på podden när ni snackat upp och ner matcher, varva upp till inför-artiklar och ner med krönikor och lite proffs-koll på ex-HIFare.
  Den dagen ni får lust, släng ur er ett podcast-avsnitt om ni får möjlighet, det är vi säkert många som skulle uppskatta.
  Om ni inte får lust? Då återstår det bara för mig att tacka för er insats.

 7. Har jag fattat det rätt, läggs AOH ner nu eller går ni ner på färre frekvens i ert skrivande likt innan (då ni bad om ”bidrag” då och då från oss som uppskattar er???!

  Om det är så är jag lite chockad, då jag anser att ni gör ett fantastiskt arbete och har fördjupat mitt HIF-intresse ännu mer (trodde inte att det gick, men det gjorde ni) med era rapporter, krönikor, AOH-podden (som är ett måste för mig) och den nyanserade supportersynvinkel ni lägger på era artiklar m m. Dessutom står ni upp för HIF på ett bra sätt när det blir lite ”konstiga” artiklar i HD och andra medier.

  Ska jag bli hänvisad till ”MFFs 2:a supporterklubb” Fotboll Skåne för att få mer nyheter om HIF än bara HD? Det vägrar jag.

  Hur mycket är det AOH behöver för att drivas vidare från sponsorer? Hur många prenumeranter har ni idag och hur mycket skulle ni behöva komma upp i?

 8. Hej Oskar! Tack för att du stöttat oss. Självklart stänger vi av Patreon så du, som prenumerant, ska inte behöva göra något utan inga fler pengar kommer att dras/ Martin

 9. Nej Nej Nej! Det ni alla gjort för oss supportrar har varit fantastiskt. Jag kan inte fatta att jag inte kommer läsa fler AOH-artiklar. Det är djupt tragiskt. Men vi ses på Olympia!

 10. Stort tack för alla Träningsrapporter, Nostalgiska tillbakablickar och allt annat HIF-relaterat material som AOH försett oss HIF:are med genom åren!
  Trist att varken sponsorer runt föreningen eller Patreonsatsningen föll ut till 100% men förstår att till sist tryter också drivet bakom att hålla igång en sajt som AOH, och man vill återgå till att vara en “vanlig” HIF-supporter som slipper överanalysera varje Olympiabesök och bara får skrika, hurra eller gråta…
  En tanke är att Facebookvarianten av AOH kanske kan hållas igång på motsvarande sätt (om än som du skriver Martin språket & kommentarer där lämnar mycket att önska i många fall), så inte AOH helt går i graven?
  Ps. förutom Fotbollskåne som dessvärre tappat ordentligt i kvalité så gör Gustaf Lundblad på Svenska Fans ett bra jobb med att bevaka vårt kära HIF – så det finns alternativa HIF-källor att ta del av…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*