Med jul och nyår runt hörnet är fotbollssäsongen 2021 nu till ända. Det som länge var både plågsamt, bipolärt och dränerande slutade i ett virrvarr av eufori, lättnad och hopp.

Att gå igenom en säsong där HIF i princip hade allt att förlora i varje match, och oftare än man hade velat underpresterade i förhållande till förväntningarna, sätter sina spår. Det har varit slitsamt på många sätt för alla involverade, och länge trodde man inte att det skulle få något lyckligt slut. Det är nog också det som gör en seger som gårdagens alldeles särskild.

Att få spela Allsvensk fotboll 2022, trots att man som supporter till 99% ställt in sig på ännu ett år i Superettans vakuum. Att gå från matcher mot Norrby, Eskilstuna och Dalkurd till matcher mot Malmö, AIK och Blåvitt framför kokande läktare. Att dessutom få stå mitt i det mäktiga bortafölje som gjorde gårdagens match till en extraordinär upplevelse för alla involverade, och få dela de kaotiska glädjescenerna som följde med mina likasinnade, satte pricken över i:et. När allt kommer omkring var gårdagen nog den bästa fotbollsupplevelsen i mitt hittills 21 år långa liv.

Nu börjar bygget inför Allsvenskan. Både Jörgen Lennartsson och Andreas Granqvist påtalade efter gårdagens match att det behövs förstärkningar, och att starka karaktärer är en vara man är i specifikt behov av. Man pratade även om hur Helsingborgs IF som förening är i ett hälsosamt tillstånd och att det rimligtvis borde innebära en större kapacitet att investera och göra laget bättre, även om man idag har en sundare inställning till pengar jämfört med hur det sett ut förr i tiden. Kombinerat med de kvalitéer vi redan nu har i laget, där de unga talangerna sticker ut, tyder detta på en ljus framtid!

Samtidigt vet vi alla hur tuff Allsvenskan är, och det skulle vara en lögn om jag sade att jag är helt säker på att vi klarar oss kvar nästa säsong. Men det lägger vi åt sidan för tillfället, och bara njuter av gårdagens triumf tills våren kommer och Olympia förbereds för match igen. Efter mycket misär de senaste åren är vi väl värda att få fira och suga på den ljuva segerkaramellen ett tag till.

Föregående inlägg Drömmen slog in
Nästa inlägg ”All good things must come to an end”

Ett svar på ”Segerns sötma

  1. Som gammal HIF-fan så är det fantastiskt roligt att nu gick upp när dessutom klubben i mitt hjärta, som Värnamobo, IFK Värnamo gick upp. Vore roligt om vi kommer att spöa de riktigt stora lagen även om det kommer att bli riktigt tufft.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: