Akpoveta flyttar till Finland

170508 Helsingborgs Oke Akpoveta jublar efter 0-1 på straff under fotbollsmatchen i Superettan mellan Åtvidaberg och Helsingborg den 8 maj 2017 i Åtvidaberg. Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN / Cop 111

29-åriga anfallaren Oke Akpoveta, som spelade i HIF under 2017-säsongen, har gjort klart med ännu en ny klubb. Efter ett kort äventyr i Saudiarabien bär det nu av till Finlands andradivision.

Akpoveta kom till HIF från Dalkurd inför 2017, i vad som var Skånes Stolthets första säsong i Superettan efter att ha blivit nedflyttade från Allsvenskan i 2016. Oke gjorde totalt åtta mål och två assist på 26 matcher under sin tid i nordvästra Skåne, innan han flyttade tillbaka norrut för att spela för AFC Eskilstuna inför säsongen 2018.

Det blev dock bara ett år i Eskilstuna för Akpoveta, som inför 2019 flyttade utomlands till azerbajdzjanska FK Sabail. Även tiden i den klubben blev kortvarig för den nigerianska anfallaren som efter ett halvår flyttade tillbaka till Sverige där nygamla klubben IK Frej blev destinationen.

Efter det har det följt två korta sejourer i Norrby samt saudiarabiska Al-Thoqbah senast. Nu bär det dock av igen. Oke lämnar Saudiarabien för finska andradivisionslaget Kokkolan PV, mer känt som bara KPV. Laget ligger efter elva matcher på sista plats i serien, och spelar nästa match på lördag då man möter Vaasan Palloseura på hemmaplan.

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår bevakning av världens finaste förening!

1 trackback/pingback

  1. Akpoveta tvåmålsskytt i Finland – Allt Om HIF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*