Värnamo bröt HIFs svit

210722 Helsingborgs Anthony van den Hurk under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Värnamo den 22 juli 2021 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0253

HIFs segersvit bröts på torsdagen när seriefyran Värnamo kom på besök till Olympia. Trots stödet av drygt 3 300 hemmasupportrar förlorade HIF med 2-3.

Efter den klara segern mot Västerås senast valde Jörgen Lennartsson att göra en ändring i startelvan. Adam Kaied fick lämna plats för Viktor Lundberg. Men det dröjde inte mer än drygt fem minuter innan Kaied fick kliva in och ersätta Lundberg. Gästerna spelade ganska bryskt och ådrog sig en hel del frisparkar. Redan i andra spelminuten fick HIF en frispark sedan van den Hurk tagits bryskt av en Värnamo-försvarare. Brandur Hendriksson slog frisparken och Charlie Weberg fick till en bra nick som dock keepern nådde. Brandur fick sedan chansen till ytterligare frisparkar men det var bara den första som blev riktigt bra. Adam Kaied fick alltså komma in redan efter fem minuter. Han inledde med att slå en bra boll till van den Hurk som än gång gjordes ner och den här gången ledde nersparkningen till ett gult kort för Eriksson

Efter 27 minuter tog gästerna ledningen med 0-1 genom Moses som slog in en stolpretur efter skott av brassen Wendersson. Lindegaard var chansllös.

Fram till dess hade matchen böljat fram och tillbaka utan att något av lagen kopplat grepp.

Det tog knappt tio minuter innan HIF kvitterade genom Brandur Hendriksson efter en snygg inspelning av Wilhelm Loeper-

Men en ny kalldusch kom i 39 minuten. Gästerna tog ledningen med 1-2 genom Magadshy som strax innan låg ner och såg ”halvdöd ut. Hemmaspelarna blev minst sagt upprörda men det hjälpte inte. Däremot fick Lindegaard säsongens andra gula kort.

Värnamos ledning var inte orättvis. Gästerna hade skapat fler farliga chanser.

Knappt tio minuter in på andra halvlek fick Rasmus Karjalaien göra debut. Han bytte av AlHamlawi och kom fram par gånger men utan att få till något riktigt bra avslut.

210722 Helsingborgs supportrar under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Värnamo den 22 juli 2021 i Helsingborg.

I 58 minuten fick van den Hurk till ett skott som var nära att ge kvittering men målvakten hann rädda. Nu hade HIF kopplat ett stadigt grepp och radade upp chanser

I 65 minuten krockade två Värnamospelare illa vilket förstörde deras chans till en kontring. Eftersom spelarna skallade ihop blåste domaren.

HIF hade period när laget skapade några bra chanser men utan att lyckas förvalta dem.

I 80e minuten punkterade gästerna matchen genom att göra 1-3 på en hörna. Det var Bernardo + Vila som nådde högst och fick se sin nick gå i mål.

Det var stundtals granska irriterat på planen och Jörgen Lennartsson blev så frustrerad att han ådrog sig domarens missnöje och fick ett gult kort.

Med dryga fem minuter kvar av ordinarie speltid fick Kaied lämna plats för Acquah som gjorde ett riktigt piggt inhopp och kanske borde ha kommit in tidigare. AlHamlawi gjorde inte mycket väsen av sig idag.

På övertid, med någon minut kvar av tilläggstiden lyckades van den Hurk få in ett reduceringsmål men det var alldeles för sent.

Stämningen var hög på Olympia men dessvärre var det någon som kastade in något föremål vilket gästernas målvakt uppmärksammade domaren på.

Nu gäller det för HIF att studsa tillbaka redan på Tisdag när Falkenberg väntar.