En Kalle Anka föreställning

När vi fick laguppställningarna i vår hand började vi ana varthän det barkade, man skulle kunna tro satt namnen på spelarna ringts in och att någon ambitiös i Helsingborg försökt sig på Gaeliska?

HIF´s trogna supportrar som enligt lokalpressen var ungefär 150 man på plats i byn Oswestry-ja det är en liten by på vischan-är väl egentligen de enda som slipper ifrån gårdagens match med klart godkänt betyg.

Ibland förundras man över hur laget formeras, att ha May på kanten förvånade lokalpressen särskilt när de fick reda på att han utsågs till Allsvenskans bäste spelare 2011 som innermittfältare. Mycket riktigt så fick HIF bättre grepp om mittfältet i andra halvlek när May och Loret Sadiku bytt plats. Men Åge och Schwarz trodde väl på denna lösning även om Åge Hareides svar på frågan under den efterföljande presskonferensen sade det mesta, han log och tittade ner i bordet när lokalpressen påpekade att det blev bättre med nummer 6 på innermittfältet. Det blev bättre med May centralt erkände Åge.

Det är inget fel och prova på ny grepp men man måste också vara beredd att ändra om det inte funkar.

Vilket raskt för in oss på nästa problem, Thomas Sörum-eller Thomas Braathen-Sjrum enligt den officiella laguppställningen. Jag har länge försvarat honom och kan förstå tänket bakom att låta honom fortsätta för att få det att lossna. Men frågan är om det inte bara i detta läget gör målkrisen värre när han går ifrån match efter match utan att göra mål. Kunde inte under gårdagen heller hitta ett enda lyckat ingripande, bra framspelning eller kontringsförsök hos Sörum. Här måste nog Åge tänka om-det funkar helt enkelt inte att matcha Sörum tillbaka till målgörandet. Det måste till något annat grepp.

Sen vet jag inte om Åge var extremt uppgiven igår-han brukar annars höras bra på vilken fotbollsplan som helst men igår inför 1048 personer på Park Hall Stadium hörde jag inte de patenterade Åge direktiven från bänken en enda gång trots att HIF igår spelade genomgående uselt.

På presskonferensen efteråt sa Åge så här:

–Vi måste ta våra chanser i Europa när vi får dem, man får inte så många.

Målet som Finnbogasson gjorde kunde Åge inte förstå varför det dömdes bort, men ville i övrigt inte lägga fokus på den ganska usla domarinsatsen från det Belgiska domarteamet.

Nya tag på Olympia om en vecka, det som oroar mig då är att alla-inklusiev The New Saints-är övertygade om att HIF tar hem det över två möten men då måste HIF höja sig flera klasser jämfört med gårdagen för då var det bara de tillresta supportrarna som visade någon som helst klass.

Av: Stefan Christensen

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*