Accams skada inte allvarlig

Låt oss se David från start idag.

I slutet av matchen mot Häcken så blev Accam utburen på bår efter att ha blivit nersparkad. Ryktet gick att han brutit foten. Men så illa var det inte. 

Låt oss se David från start idag.
Skadan var inte så allvarlig som det verkade från början.
Foto: Bjarki Tordarson

Det var nog många som höll andan när han blev nersparkad bakifrån av Rene Makondele, en skada på David Accam är ju inte vad HIF behöver just nu. Speciellt inte med tanke på spelschemat som inkluderar Elfsborg och Halmstad på bortaplan inom loppet av fyra dagar.

“Jag fick en spark på akillessenan och det kändes som en elektrisk chock.Det gjorde oerhört ont.” säger han till Helsingborgs Dagblad.

” Det såg bra ut redan dagen efter match. Precis som vid en lårkaka måste blödningen gå ner och han måste få tillbaka full funktion i muskulaturen.” säger sjukgymnast Martin Berg till kvällsposten.

Med två mål på tre matcher skulle det vara ett stort avbräck om Accam inte kom till spel. Men Accam själv säger sig vara 80% säker på att han kan spela på torsdag.

Björn Velander BBL

1 kommentar

  1. Kanske läge att inte riskera med match redan i morgon, utan låta David börja på bänken istället – och så kanske från start mot HBK? Synd bara inte varken Ema eller Gustav Jarl är tillgängliga för då hade det funnits alternativ men annars finns ju alltid “Knoll & Tott” att tillgå -:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*