AOH tippar Allsvenskan – Omg. 4

Omgångarna kommer tätt nu. Redan i eftermiddag startar omgång 4 som startar påsken som innehåller ännu en omgång. Men en sak i taget, här nedan berättar Fredrik Ymer och Bjarki Tordarson hur omgång 4 slutar. 

AOH Tippar (2)

1) Örebro SK – Malmö FF

FredrikInför säsongen gav jag ÖSK epitetet “Dark Horse”, och de har sannerligen levt upp till (mina) förväntningar än så länge. Match på hemmaplan mot ett MFF som gått som tåget, blir den andra svår utmaningen, (AIK var den första).

Slutresultat: 1-1

Bjarki: Mitt HIF hjärta säger Örebro men med MFFs momentum (och så klart kvalitestskillnaden mellan lagen) säger mitt förnuft att MFF borde promenera hem denna.  Örebro får in, som mest, en boll. Malmö kommer att dominera.

Slutresultat: 1-3

—————————————————–

2) IFK Norrköping – Mjällby AIF

FredrikBör bli en enkel resa under 90 (93) minuter för Norrköping. Mjällby känns svagare än väntat och de kommer få svårt att bjuda upp på Parken.

Slutresultat: 2-0

Bjarki: I fjol så kändes Norrköping som den starkare av dessa två men i år är det tvärt om. Inget av lagen har tagit en trepoängare i år men säsongen har ju precis börjat. En bortaseger även här, ingen stor seger men en seger.

Slutresultat: 2-3

—————————————————–

3) BK Häcken – Halmstads BK

FredrikHalmstad helt under isen och Häcken åker berg & dalbana i sina matcher. Jag tror att Häcken får behålla alla 11 spelare på plan denna match, och kommer vinna hyfsat enkelt.

Slutresultat: 3-0

Bjarki: Häcken har absolut kvalitéer att kunna ruska om Gustavssons grabbar. Med ett mål på tre matcher har HBK mer att bevisa om man ska slippa kvalet detta året också. Häcken har ändå gjort fem mål på sina tre matcher men å andra sidan så har de släppt in sju mål (varav fyra i sin förra match). Förnuftet säger Häcken men jag vill att HBK vinner.

 

Slutresultat: 2-1

—————————————————–

4) Djurgårdens IF – AIK

FredrikDerby i 08-området. Djurgården verkar fått en boost efter premiären, då deras 40 minuter på Olympia helt förbytts och de känns väldigt mycket säkrare. Nu möter man ett AIK som så många gånger tidigare, inte har kapacitet att inneha ett favoritskap. Det blir en seger för Djurgården.

Slutresultat: 2-1

Bjarki: Årets första (och största) stockholmsderby. Känner jag energin? Är jag laddad? Kommer #DetRäckerNu att flyga ut genom fönstret och stöket runt matchen att förbli det det alltid varit? “Nej”, “nej” och “det skulle inte förvåna mig men motbevisa mig gärna” är mina svar på de frågorna. Men tillbaka till sporten. AIK kommer att vara ovanför DIF i tabellen inom snar framtid. AIK verkar ha en tendens till att inte ta poäng i början av säsongen. Fast HIF bevisade ju ifjol att en bra start inte alltid räcker till. Jag tror att Alms pågar är bättre än Olssons. Dessutom är det Olssons första derbymatch. Jag tror inte att han är redo.

Slutresultat: 1-3

—————————————————–

5) IFK Göteborg – Åtvidabergs FF

FredrikSvårt. Var står Göteborg egentligen? Varvar prestationerna hejvilt, ojämna och osäkra. Åtvidaberg känns bättre än deras i förhand tippade nedrehalve-placering. Kan jämna ut sig här?

Slutresultat: 1-1

Bjarki: Göteborg vinner. Frågor?

Slutresultat: 3-0

—————————————————–

6) Gefle IF FF – IF Brommapojkarna

FredrikBlir en kämpamatch. Kommer sluta i seger för Gefle, men det kommer sitta hårt åt.

Slutresultat: 1-0

Bjarki: En match i matchen (för en Lundapåg som jag) är ju helt klart Dardan Mustafa vs Dardan Rexhepi. Bortsett från det så “tar plast ut plast” som kollega Ymer en gång sa.

Slutresultat: 1-1

—————————————————–

7) Falkenbergs FF – Kalmar FF

FredrikMåste vara en väldigt inspirerande match för Hasse Eklund i Kalmar. Han möter det laget han förde upp till Allsvenskan ifjol, nu med sin förre detta chefstränare i rodret. Kommer Henke ha psykologisk fördel? Knappast. Kalmar kör över Falkenberg.

Slutresultat: 1-4

Bjarki: Förra gången jag tippade så lovade jag att antingen skulle målvakt Martler (FFF) hålla nollan mot MFF eller så skulle Rosenberg (MFF) gå av planen skadad. Det kunde jag sätta en “hundring i spannen” på. Där förlorade jag och kommer med ett leende på läpparna donera den när jag beträder Olympia nästa gång. Men tillbaka till matchen. Falkenberg är ett spännande lag men KFF besitter en erfarenhet som Falkenberg inte kan mäta sig med.

Slutresultat: 1-2

—————————————————–

8) IF Elfsborg – Helsingborgs IF

FredrikÅngestmatch. Även om Elfsborg inte visat prov på sin stabilitet likt föregående år, är det på förhand ett mer homogent lag än HIF. Det är dags för HIF att knyta näven, och inte tro att matchen mot Häcken var någon slags vändpunkt. Vändpunkten, om den ska komma, är denna match.

Slutresultat: 2-2

Bjarki: Tänk dig att vakna en söndag av att det är gameday. Man ringer sina vänner, käkar en svettig burgare på favorithaket, sköljer ner den med en öl eller två och sen marschera med sina polare/familj upp till sitt lags hemmaarena. Går igenom biljettkontrollen, skämtar med kontrollanten, köper en halsduk och gå till sin plats och suger in atmosfären och lukten av…… petroleumbaserade polymerer och gummigranulat. Suck…

Slutresultat: 1-3

bbl_fredrik_ymer

Bjarki Tordarson BBL

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*