Ymers (söndags)tangent-tango

Det är söndag, och veckan håller på att gå mot sitt slut. Men först ska vi se om inte HIF kan göra en snygg sorti på en vecka som började med ett mindre (snällt uttryckt) maskinhaveri i matchen mot Mjällby.

Vi börjar tangent-tangon med att konstatera att måndagens match mot Mjällby var ett av de värsta maskinhaverierna jag skådat, på länge. Jag har under de senaste åren hyllat HIF för att liknas vid “The Mean Red Machine”. Ibland har den dock varit lite osmord, men i måndags kollapsade den totalt. Men precis som alla andra “man-made”- maskiner, så behöver den bara servas med rätt komponenter för att åter startas igång. Rätt komponenter för HIF-maskinens del är inte nyförvärv, omändringar på positioner, det är helt enkelt en psykologisk medicin som behövs.

C. Andersson
Christoffer är en av de outtalade ledarna som får smörja upp maskinen igen!
Foto: Samone Falkman

“When the Going Gets Tough, the Tough Get Going” (Billy Ocean).
Ja, egentligen är det så enkelt. När det blir motgångar och det blir tufft, då är det dags för de tuffa att ta tag i det igen. Och “de tuffa” i lagmaskinen HIF är de outtalade ledarna i laget. Det är de som ska sparka igång de övriga delarna för att få maskinen och dess kugghjul att snurra på igen.

Under matchen mot Mjällby så bombarderades mitt Twitter-flöde av uppgivna utrop från uppgivna HIF-supportrar. Personligen höll ag en ganska lågmäld profil och försökte se det ur ett annat perspektiv med mer positiv anda. Svårt, svårt så in i h****e, men det gick. Jag kom helskinnad ur den pärsen, så att säga.

Och idag är det dags för ytterligare en pärs. Gefle borta är en match man helst av allt skulle vilja slippa se, varje år. Gefle får många gånger oförtjänt mycket stryk genom okvädningsord av olika slag. Men hur “tråkiga” Gefle än må vara, så är de fortfarande ett allsvensk lag. En seger mot Gefle ger fortfarande tre allsvenska poäng, och en förlust mot Gefle påverkar ställningen i allsvenskan. Så det är bara att gilla läget och hoppas att HIF verkligen tar matchen på största allvar – från BÖRJAN till slut!

***

På tal om Mjällbymatchen. (Ja, ska snart sluta plåga er om den matchen…). Så undgick det väl inte någon, i hela landet(?) att ett gäng tappra HIF-supportrar gick från Helsingborg till Mjällby och utsatte sig både fysiskt och psykiskt under dessa 15 milen för den goda sakens skull, uppmärksamheten och insamling till och för Hjärnfonden.

Många var det skänkte pengar och det blev en hel del insamlat. Ett beundransvärt initiativ på många vis. Jag lyfter på hatten och bugar åt samtliga som bidragit. Det visar att när det behövs som mest, så ställer alla upp! (En liten fingervisning till HIF-spelarna dessutom)

Och på tal om insamlingar så är jag lite extra nyfiken på hur det gick för föredetta kollega Leif och hans insamling via hans nya sida? Även det ett beundransvärt initiativ där Leif skänker en krona per unik besökare på sidan under en hel vecka. Ett initiativ vi på Allt Om HIF dessvärre inte kunde matcha, då vi förmodligen skulle behöva ta lån för att täcka upp den summan…

***

HIF vinner allsvenskan på målskillnad!
Många är det som nu, när en tredjedel av serien återstår, spekulerar i vem som kommer vinna och varför. En del har redan räknat ut HIF som guldkandidat, och framhäver AIK(?) som en av de stora utmanarna till Malmö FF, som i sin tur får flest “tips” då de leder allsvenskan tillfälligt.

personligen har jag också roat mig med den omöjliga uppgiften att tippa utgången av de sista 80 matcherna av årets allsvenska. Och när jag objektivt och någorlunda “vetenskapligt” räknat ut hur matcherna kommer sluta. (som sagt, en omöjlig uppgift som bör tas med en lastbilslast full med salt…)

Sluttabellen som jag i alla fall kom fram till ser ut som så här:
sluttabell2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Och som ni ser så slutade min spåkula med att ge HIF slutsegern med 4 plusmåls marginal mot Malmö FF. Hade ju varit ett helt underbart scenario som dock kunnat ge en hel del Helsingborgare problem runt hjärttrakten…

***

Men innan vi kommer dithän, så ska match efter match klaras av. Och som de flesta tränare säger i intervjuer, inför och efter, så “lever varje match sitt eget liv”. Och det stämmer väl till viss del även om uttalandet känns kraftigt devalverat i värde med tanke på hur ofta det används. Men kontentan blir att dagens match mot Gefle är början på väg mot slutet av serien, och det finns inget utrymme för fler maskinhaverier längre!

bbl_fredrik_ymer

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*