Oavgjorda Gefle ska besegras

Hittills i år har bara ett lag lyckats besegra Gefle på deras hemmaplan, nämligen AIK. Gefle är det lag som leder allsvenskan i ett avseende: inget annat lag har spelat så många oavgjorda matcher. Hälften av de 20 allsvenska drabbningarna har slutat utan segrare. Och det är ett facit som gäller både hemma och borta.

På hemmaplan har gästrikarna dessutom lyckats vinna fyra matcher, så det är en svårflörtad motståndare HIF ställs emot i eftermiddag.

Men, kunde AIK så kan givetvis HIF. Att ”di röe” är ett bättre lag kunde vi se när lagen möttes på Olympia. Den matchen slutade 4-1. Men då var förstås förutsättningarna lite annorlunda. HIF hade form och laget hade både Bedoya och May…

På sistone har alla tre ingredienserna saknats.

Möjligen kom vändningen i cupmatchen mot Härnösand? Även om motståndet inte var så imponerande så tyder rapporterna från det mötet på att HIF hittat tillbaka, eller kanske snarare hittat något nytt?

Experimentet med Mattias Lindström slog tydligen väl ut och jag hoppas vi får se pånyttfödde Matte i den rollen även idag. Simovic bör väl få fortsätta leta efter sin form ett slag till. Dock inte i A-laget.

Mattias Lindström får gärna fortsätta på topp.
Mattias Lindström får gärna fortsätta på topp.

Att Boateng ersätter avstängde Accam utgår jag från. Och Ema gjorde ju två mål i cupmatchen så han verkar vara på väg att hitta sin roll och plats i laget.

Frågan är om Roar & Co hittat rätt lösning på innermittfältet? Nu är ju Atta också skadad, vilket ställer till det lite. Nordmark fick ju chansen i cupen men enligt vår rapportör övertygade han inte.

Har inte fått något besked om hur David Svensson och Rasmus Lindgren skötte sig så jag vågar inte förorda någon av dem, även om det vore spännande. Men där har säkert Roar och Kalle bättre koll.

Förutsättningarna inför dagens omgång är dock tydliga. HIF måste komma tillbaka i vinnarspåret för att vara med i guldracet.  I Malmö möter MFF Göteborg och ett oavgjort resultat skulle naturligtvis vara bra. Näst bäst vore en seger för gästerna.  Det skulle dessutom spetsa till toppstriden maximalt. Sedan är man förstås lite nyfiken på om AIK tappade lite självförtroende efter cupfiaskot i Sandviken. Eller om killarna är så revanschsugna att de krossar HBK i Halmstad?

Låt oss dock göra som tränare och spelare – bortse från övriga lag och koncentrera oss på HIF.

Jag vill se att defensiven fungerar i eftermiddag och att laget är på tårna direkt från avspark. Inga insläppta mål i ett tidigt skede, som ger uppförsbacke. Full fart framåt istället och sätt gärna ett mål hos Gefle tidigt. Men, som ramsan lyder: håll tätt bakåt!

Vi vet ju vilka killar det gäller att hålla ögonen på hos motståndarna. Jacob Orlov, Jonas Lanto och Mikael Dahlberg. Lanto har varit skadad men återkommer nu i truppen. Anders Wikström är dock avstängd. Alexander Faltsetas bör man nog också hålla ögonen på.

Men som sagt fokus ska ligga på den egna prestationen.

bbl_roland_nordqvist

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*