VM-kollen (eller)?- 6

Fortfarande har vi bara ett rätt på vårt resultattips. (På tal om tips, ni är väl med på AOH-tipset?) Idag går två av lagen i VM in i sin andra omgång, dessutom är det premiär för Europamästarna.

Honduras-Chile. Ett Sydamerikanskt “derby” med två lag/länder som jag tippar kommer bli 3:a och 4:a i gruppen (H). Det blir väl förhoppningsvis mer samba än vad Brasilien kunde bjuda upp till i deras öppningsmatch. Ska vi slå till med oavgjort?

Mitt tips: 1-1

HIF-kopplingen: Jaha, hur kopplar vi något av dessa till HIF frågar du (och jag)? Jo, jag tänkte som så här; I Honduras odlar man mest socker och kaffe. Och när jag hör ordet kaffe kommer jag osökt att tänka på Zoégas. Och när jag tänker Zoégas och HIF, blir det naturligtvis Bosse Nilsson som poppar upp!

***

Spanien-Schweiz. En av favoriterna till att vinna hela detta Vinter-Vuvuzela-Världsmästerskapet, Spanien, sparkar igång sin första match mot ett Schweiz som jag tror många underskattar. Jag tror detta kan bli en riktigt bra match och det bjuds säkert på mer mål än snittet än så länge.

Mitt tips: 3-2

HIF-kopplingen: Här gör jag det ganska enkelt för mig (hade en mycket roligare koppling på gång egentligen…). Det bästa klubblaget i Spanien är inte helt obekant Barcelona. Lika välkänt är det att den bäste svensk genom tiderna som spelat i Barcelona är just en HIF’are, Henrik Larsson! (Det får bli sista kopplingen med Larsson nu?)

***

Sydafrika-Uruguay. Match nummer två för dessa båda. Är det någon match som Sydafrika, hemmanationen, ska vinna så är det mot just Uruguay.

Mitt tips: 2-1

HIF-kopplingen: Stuart Baxter var tidigare förbundskapten för just Sydafrika…

3 kommentarer

  1. Kan tycka att det hade varit mindre långsökt att nämna Mario Roberto Martínez, som provspelade med HIF förra sommaren. Eller du sparar det esset i rockärmen? 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*