VM-kollen (eller?)- 1

Detta är en vinjett ni kommer att se mycket under just fotbolls-VM. Vi gör ett nedslag varje VM-dag och kommer att kämpa som djur för att hitta HIF-anknytning till varje match. Naturligtvis i syfte ett ge VM en legitim plats på vår sida!

PREMIÄRDAGS

Sydafrika- Mexiko. Matchen lär sluta med Mexicoseger eller kanske 0-0 och vara precis så tråkig som bara premiärmatcher i VM kan vara, eller alldeles alldeles underbar…

Mitt tips blir ändå 1-2.

HIF-kopplingen: Jag skulle kunna göra det enkelt för mig men jag väljer att göra kopplingen till Mexiko. Men visst, tydligare koppling till HIF går väl knappast att dra? Mexico – tacos- Anders Svensson. Anders Svensson som varje silly season brukar besöka Helsingborg och Olympia för att bli vår spelare. Kan det bli mer klockrent?

Uruguay- Frankrike. Ska Frankrike ta revansch och vinna detta VM? Första hindret är Uruguay, ett lag som Sverige slog  VM 1974 i den fantastiska matchen där Sverige efter två 0-0-matchen vann med 3-0. Tipset: 1-1

HIF-kopplingen: Ett antal HIF:are har flyttat till Frankrike genom åren. Några har kommit därifrån. Det största förvärvet näst Henke, som HIF gjort genom tiderna, måste vara Roger Magnusson. Roger som tillbringade ett antal proffsår i Olympique Marseille vände till HIF och genomförde inte ens en hel säsong. Han var dock med om att utveckla en HIF-legend när han delade anfallsansvaret med en viss 17-åring vid namn Sven- Åke Landgren.

6 kommentarer

  1. Bra! Det finns en anledning till att det heter VM-kollen (eller)… Fast det var ju inte menat att det skulle synas direkt. Korrigerat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*