VM-kollen- eller 17

Idag spelas en av de mest prestigefulla VM-matcherna. Det finns väl egentligen bara en annan match som är lika het (Argentina- Brasilien) som dagens match mellan Tyskland och England.

Tyskland- England: Özil mot Gerrard. Där avgörs matchen. Den av dessa som är bäst i tvekampen kommer att leda sitt land till kvartsfinal. Gerrard har ett problem. Lampard. Båda vill ha mycket boll och dominera mittfältet. De har en tendens att ta ut varann. Därför går tipset till Tyskland. 2-1. Efter förlängning. (I en tidigare VM-koll efterfrågade vi det mittfältspar som kan jämföras med Lampard/Gerrard, det var naturligtvis 1978 som Sverige på centrala mittfältet hade Anders Linderoth och Bosse Larsson).

HIF-kopplingen: HIF har alltid haft en förmåga att göra bra matcher mot brittiskt motstånd. Aston Villa och Chelsea är två av klubbarna som stött på våra stolta rödblå krigare.

Argentina- Mexiko: Ett hett möte mellan två lag som spelat bra under VM. Håller Maradonas lagbygge? Ska Messi göra mål?

HIF-kopplingen: Att hitta en koppling här innebär verkligen att man får lägga i en högre växel. En HIF:are är kocken Nordström. Ibland brinner det till i hennes ögon och du kan säga att hon är en arg en tina…

2 kommentarer

  1. Liknelsen med Tina fick nästan Hegerfors att vända på sig i graven och då är han ändå fortfarande vid liv 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*