Flashback till 1966

Dagens möte mellan England och Tyskland kommer primärt att bli ihågkommen för helt fel orsak. Kort efter att England reducerat Tyskarnas tvåmålsledning lobbar Frank Lampard in kvitteringen och matchen bedöms plötsligt helt öppen. Eller rättare sagt, så borde det varit, men bollen som varit klart inne enligt TV-bilderna, bedömdes istället av domarna att aldrig ha passerat mållinjen.

Debatten om målkameror och måldomare har pågått länge och personligen förstår jag inte FIFA´s ovilja att införa dessa hjälpmedel som ett led i att utveckla spelet. Man vill gärna framhäva sig som en organisation som förespråkar rent spel, men gång på gång tvingas vi ändå acceptera att oegentligheter och rent fusk istället blir allt vanligare. Jag önskar att utvecklingen varit annorlunda där man istället tillämpade en hårdare bedömning, med möjligheten att kunna bestraffa klara regelbrott även i efterhand.

Domarna har det redan svårt som det är och jag är full av förståelse att man inte kan se allt som faktiskt sker under en fotbollsmatch. Kanske kommer dagens händelse vara den där sista droppen som äntligen fick bägaren att rinna över. 

Matchen i sig är inte mycket att orda om, tyskarna vann välförtjänt och det skall bli oerhört intressant att se hur långt de kan nå. Undantaget en kort period före paus och den omdiskuterade situationen, var engelsmännen aldrig ens nära. Den engelska ligan må vara bäst i världen, men när det kommer till landslaget, så är det traditionsmässigt, en helt annan historia.

“Soccer is a game for 22 people that run around, play the ball, and one referee who makes a slew of mistakes, and in the end Germany always wins.” Gary Lineker

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*