Visst känns det väl ändå rätt gott att vara HIFare…

Nästa vecka är det dags för årsmöte och HIF kommer, för första gången på många år, visa på ett positivt resultat. Samtidigt byggs det, klokt och sparsamt, på fotbollssidan. Som HIFare är detta ljuv musik och nu hoppas man att klubben verkligen är på väg “mot större mål”

Det må hända att resultaten, hittills, inte riktigt gått vår väg men känslan säger ändå att Olof Mellberg, och hans gäng, står väl rustade för framtiden efter att man verkligen föryngrat truppen. Ut genom dörren har spelare som Alexander Farnerud, Markus Holgersson, Fredrik Liverstam, Wanderson och Johan Persson gått. Herrar med en snittålder på 33 år. Dessa har ersatts med Bejtulai (26), Figueroa (29), Tsouka (25), Hendriksson (24), Ceesay (21). Med andra ord en “föryngring” på nästan 8 år i snitt. Lägg därtill lånet av Alex Timossi, som bara är 19, så förstår ni att det kommer spelas fotboll, i ett högre tempo, på Olympia i år. Visst är rutin viktig men när det är dags för klubben att sikta högre än att bara klara sig kvar så kommer nog detta visa sig vara lyckosamt i det långa loppet.

När jag träffade HIFs chefsscout, Adil Kizil, så talade han mycket om att skapa rätt miljö för det potentiella “essen” som HIF sitter på. Med ess menar jag de spelare som där kan finnas försäljningspotential i. Förra året så klev Max Svensson fram och etablerad sig som en Allsvensk spelare, debuterade i U21-landslaget, och blev HIFs främsta poängspelare. Från ingenstans dök en viss Armin Gigovic upp. Bara 17 år gammal men med en enorm talang. Inför 2020 var klubbens ambition att hitta fler spelare som kunde bära ansvaret för att avlasta de två unga spelarna utan, för den sakens skull, hindra deras utveckling. Helt enkelt ge dem fler lekkamrater som kunde kliva fram för att flytta fokus. Under försäsongen har både Filip Sjöberg och Jakob Voelkerling Persson visat att även de har potentialen att kliva fram och sålla sig till den skara som, på sikt, kan bli oerhört avgörande för att säkra klubbens ekonomi för år framöver.

Talangen Jakob Voelkerling Persson är en av de ynglingar som verkligen klivit fram under försäsongen
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92454

Det må vara att resultaten under försäsongen inte riktigt gått vår väg men då kan det vara viktigt att vända blicken mot guldåret 2011. På de sju försäsongsmatcher som spelades så tog man, iofsg, fyra segrar men åkte på en svidande förlust (3-1) mot Elfsborg, och spelade lika mot såväl Halmstad och Odense innan man, med nöd och näppe, lyckades avfärda Landskrona i genrepet med uddamålet. Detta med spelare som Pär Hansson, Ardian Gashi, May Mahlangu och Alexander Gerndt i truppen. Nu målar jag givetvis inte upp klubben som någon form av guldkandidat men kan man kliva upp några pinnar och kliva in på Allsvenskans övre halva så kommer garanterat supportrarna ge Mellberg & co ris så det räcker och blir över.

I nästa vecka är det dags för årsmöte och enligt underlag, och information, så kommer klubben kunna presentera ett positivt resultat. Detta för första gången på flera år. Något som verkligen glädjer alla oss med hjärta för klubben. Vi matas nämligen dagligen med rubriker från Jämtland om en klubb som lurat såväl supportrar, förbund och övriga fotbollssverige i jakten på en elitlicens. Som HIFare är jag stolt över att vår klubb aldrig tillåtit sig själv att hamna i riktigt den situationen även om vi, utan tvekan, varit rejält illa där an under en handfull säsonger. Med andra ord så kommer jag vara väldigt lugn när jag beger mig till årsmötet, på konserthuset, den 5 Mars. Jag tror kanske att samma lugn inte kommer infinna sig i Östersund, den 12 Mars, när det vankas årsmöte för stadens lag…

Jag ser med tillförsikt fram emot säsongen och att det, efter några magra säsonger, åter skall spelas positiv och fartfylld fotboll på Olympia. Att snacket, på stadens gator, snarare kommer handla om lagets framfart på planen än oroligheter bakom kulisserna. Att publiken åter hittar tillbaka till Sveriges Vackraste Fotbollsplan och att vi börjar levererar ut spelare i Europa igen. Jag gillar verkligen budskapet “mot större mål” och tycker att klubben, på flera plan, verkligen visar att man menar allvar…

Glöm nu inte att fotboll skall upplevas live och att vi skall glada att vi är en av 16 städer som kan bevittna det främsta av vad svensk fotboll har att erbjuda. Medlemskap, årskort och kanske även en plats bland månadsgivarna via Mjölkkossan – allt för att stötta klubben på bästa sätt.

Vi ses på Olympia

AOH drivs, i stor utsträckning, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*