Vinst även för förloraren!

Det finns bara en vinnare! Alla andra är förlorare. Tvåan är  bäst av förlorarna.

Det har alltid varit min filosofi när det gäller idrott. Och efter helgens omgång tyder det mesta på att HIF kommer att vara ett av de förlorande lagen när allsvenskan är avgjord den 7 november. Men – det finns tillfällen när även förlorare kan få känna sig som vinnare. En oväntad andraplats i allsvenskan är inte så dåligt och den ger dessutom chansen att få möta sig med lag i Europa-cuperna.

Så om det nu inte inträffar det mirakel som Conny och spelarna hoppas på ska vi kanske ändå vara lite stolta över våra killar.

Det var med höga förväntningar jag åkte ner till Skåne i helgen för att se HIF ta emot Gais på Olympia i lördags.

Redan långt innan avspark fick jag – och många andra – avsmak för det som skedde i Helsingborg. Hundratals galningar ställde till med bråk redan på fredagskvällen och fortsatte på lördagen fram till matchdax. Klädda i vita masker drog de fram och ställde till bråk. Jag funderade en stund över hur eventuella Sverigedemokrater (som ju ogillar burka och andra ansiktstäckande klädesplagg) skulle ha reagerat om de stött ihop? Men nu ska vi kanske inte blanda in politik i det här.

Det tråkiga var att HIF-spelarna agerade på plan som om de ställts mot några av de här ligisterna? Så var det ju inte, Gais uppträdde precis som man kunde förvänta. Det vill säga som ett lag som slåss för sin existens i allsvenskan. De kämpade och gav allt.

Det tog inte många minuter innan jag fick kalla kårar när jag såg deras lille brasse, Romario med nr 29 på ryggen. Jag kommenterade det till min son Patrik: ”den där killen verkar otäckt bra”.

Mina farhågor besannades. Romario stack perfekt och fick en läcker passning som han nickade in bakom Pär Hansson.

Men det oroade väl egentligen ingen hemmasupporter eftersom laget tidigare i år visat att det kan vända underlägen?

Det här var emellertid inte en sådan match. Det är klart att man kan spekulera i vad som hänt om inte Dime Jankulovski gjort en kanonräddning på Mattias Lindströms klockrena nick, eller om Alexander Gerndt gjort som han brukar – dvs mål på öppna chanser.

Värst av allt var nog emellertid att MFF spöade skiten av Trelleborg på söndagen och dessutom utökade försprånget i målskillnad.

Att HIF skulle ta in fyra poäng på MFF under de omgångar som återstår bedömer jag som  lika sannolikt som att Conny petar Joel Ekstrand och själv går in och spelar mittback mot Elfsborg!

Samtidigt måste givetvis HIF göra allt för att vinna återstående matcher, OM  MFF plötsligt drabbas av guldfrossa. Sådant har hänt och kan hända. Det händer ju att folk vinner Drömvinsten hos Svenska Spel!

Sedan tror jag att det bara är ett elakt rykte som säger att HIF-spelarna blev så nervösa i Gais-matchen på grund av att Connys 90-åriga ”svärmor” satt på läktaren och såg sin första fotbollsmatch. Det vill jag verkligen inte lasta den gamla hedersdamen för!

1 kommentar

  1. VAD ÄR DET FÖR J&VLA INSTÄLLNING!! inget är avgjort än! jag kommer stå upp till sista matchen är spelad.. HOPPAS INTE SPELARNA HAR SAMMA INSTÄLLNING!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*