Conny dagen efter dagen efter

Conny Karlsson kände sig förmodligen lite dagen efter i söndags så den här spalten fick vänta ytterligare en dag innan vi lyckades få kontakt med honom. Och då hade han anledning att känna sig dubbelt dagen efter. En käftsmäll på lördagen i form av säsongens första hemmaförlust följdes upp av en rejäl snyting mitt i solarplexus när MFF inte bara spöade lillebror Trelleborg utan dessutom utökade försprånget i målskillnaden till tio poäng.

Nu är det väl ändå kört?

– Nej, vi ska spela om det tills det är helt avgjort och vi ska koncentrera oss på att göra det vi kan, dvs vinna våra egna matcher. Vi kan ju inte påverka de andra lagen.

– Det är klart att vi är jättebesvikna efter förlusten men sådana smällar måste man tåla. Jag kan hålla med om att den kom överraskande och det är klart att jag funderat över hur det kunde gå så.

– Min analys är dock att spelarna, av någon underlig anledning, nu var tagna av stundens allvar. Det är första gången den här säsongen som jag upplevt den känslan.

Inte ens när Gais tog ledningen blev Conny särskilt orolig.

– Tidigare under säsongen har vi ju varit väldigt bra på att vända underlägen, men den här gången gick det inte.

– I somras talades det lite om att HIF:s spelsystem var slitsamt och att det skulle kunna straffa sig ju längre säsongen led. Är det en förklaring?

– Alla spelsystem är slitsamma så det köper jag inte. Lika lite som att några spelare skulle vara slitna. Däremot är det ju helt normalt att spelarnas form kan variera. Ibland är man i lite sämre form.

– Du har inte funderat på att vila spelare? Mattias Lindström uttalade ju själv inför Gais-matchen att han kände att han hängde lite löst efter några omgångar när det inte gått så bra?

– Jo, jag såg det. Men i hans fall tänkte och hoppades jag att han skulle höja sig lite extra mot sina gamla lagkompisar. Det var det som vägde över i vågskålen inför den uttagningen.

– Elfsborg borta i nästa omgång – en förlust där skulle väl i alla fall innebära att det är kört?

– Att möta Elfsborg i Borås är utan tvivel en av de absolut svåraste matcherna under en säsong, det medges. Men vi kommer naturligtvis att gå in för att vinna där, liksom i alla andra matcher. Och även om vi skulle tappa poäng så vägrar jag anse att vi ska lägga oss ner och dö. Vi ska gå för fullt hela säsongen tills sista matchen.

– Hur laddar ni, nu när ni får lite extra tid  för Borås-matchen?

– Lite vila och mycket träning. En del spelare har lite småskavanker som ska läkas. Men sedan är det hård träning som gäller!

Mot Elfsborg kommer ni att sakna både Gashi och Lindström – hur löser du det?

– Vi har varit ganska hårt drabbade av avstängningar tidigare under säsongen och löst det bra. Det ska gå den här gången också. Vi har duktiga lirare som vill komma in.

– Har du något recept på hur ni ska ta Elfsborg än?

– Nej, men det har vi ju lite tid på oss att fundera över.

Connys tuffaste uppgift under vilan lär bli att övertyga spelarna om att guldstriden ännu inte är förlorad. Kanske kan han lyckas – men skulle det bli förlust även i Borås så får han nog ett ”Mission impossible”!

2 kommentarer

 1. Som HIFare måste man nu tänka positivt. När vi mötte AIK borta för en vecka sedan, visste vi att AIK var “tvungna” att anfalla, vilket även Elfsborg borde känna sig manade att göra. Det öppnar för Sudden som var lysande mot just AIK. Jag vill därför ha honom som startspelare istället för Gerndt, även om det kanske låter konstigt..
  Mot Gais fanns det sällan luckor bakom deras motståndare vilket gjorde att Sudden inte hade kommit till sin rätta. Så, varför inte satsa på Sudden mot Elfsborg, Gerndt har ju näppeligen övertygat på bortaplan än så länge… Det vi kommer att sakna är hans frisparkar, så klart.
  För det känns inte som att Conny “vågar” ha med alla 3 anfallare med från start på bortaplan om 2 veckor.

 2. Det är alltid lika intressant att läsa vilken analys Conny har av matcherna. Han är klarsynt och ärlig. Men börjar den fina ytan krackelera eller åtminstone flagna?
  Vi hade tur mot AIK och lyckades vinna tack vare bytet direkt i halvtid och ändringarna i positionerna. Jag var säker på att varken Lindström eller Holgersson skulle vara med i lördags, men när det var samma startelva så accepterades det på grund av att Conny ser ju hur spelarna är varje dag och borde ju kunna göra en trovärdig bedömning av deras form.
  Nu visade det sig att det återigen inte fungerade. Det verkar som om den gamle mittbacken Conny inte vill ha några ändringar i sitt lag.
  Holgersson har precis som tidigare år tappat avsevärt under hösten. När entusiasmen inte är lika stor så märks hans brist på teknik. När han klampar in i närkamper mot tekniska spelare så blir han uppsnurrad. I den offensiva uppspelsfasen så väljer han den långa bollen tvärs över planen och har ytterst svårt att hitta en enkel passning in mot mitten eller längs kanten. Det hade varit bättre med Stoffe på högerbacksplatsen med sin följsamhet och teknik.
  Vidare har inte yttermittfältsspelet fungerat under hela hösten. Det märks att Lindström och Stoffe inte kommer fram lika lätt nu som i våras. Det har blivit mycket stillastående och långt mellan lagdelarna. Det är också märkligt att Sundin, som har fungerat under hela året (förutom att göra flera mål), blivit avbytare och ersatts av sommarens storköp Gerndt. Normalt ger man det en halv säsong för att komma in i spelet i en ny klubb.
  Ett problem är också att detta år har ju inte någon ny talang fått chansen och förtroendet mer än några inhopp. Conny visar ju de unga talangerna som är vår framtid, att oavsett hur dåliga vissa är så får de ändå inte spela. Man måste ge rätt signaler till spelarna om att gamla meriter inte gäller. De måste vara i form nu annars platsar de inte i startelvan.
  Jag är neggo men måste få ur skiten. Om två veckor är man obotlig optimist igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*