Victor Göransson: “Det är något jag är stolt över”

210130 Helsingborgs Victor Göransson under träningsmatchen i fotboll mellan Helsingborg och Torn den 30 januari 2021 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0011

Victor Göransson är en av de överåriga spelarna som fått försäsongen på sig att försöka landa ett A-lagskontrakt. AOH satte sig ner med mittfältaren för att prata om målsättningar, skador, drömmar och hur det är att jobba med HIFs nya tränare

Vad kan du säga om läget inför matchen mot Elfsborg?

” – Jag tycker vi har fått igång det bra, framför allt defensivt. Att vi sitter ihop bra, det såg man inte minst i matchen mot Torn, tyckte jag. Sen så ska vi börja med anfallsbiten och sista tredjedelen också på träning. Så det känns bra inför fredag tycker jag.”

Du är en av spelarna som kämpar för ett A-lags kontrakt inför detta året, hur tycker det har gått på träningarna hitills?

” – Jag tycker det känns bra faktiskt. Man kommer in i det mer och mer. Man blir mer varm i kläderna lite så det känns bra.”

Victor Göransson fick tidigt benämningen stortalang när han redan som 16-åring fick chansen att träna med A-laget. Men på frågan om det fanns någon press att leva med sådana rubriker tidigt tycker Victor att det hela inte var så farligt som man kan tro.

Som jag minns det har du alltid varit en av de i akademin som har varit en av de riktigt stora talangerna, har det varit jobbigt att leva med den “hypen”?

” – Egentligen inte. Egentligen där när det började så gick det ganska snabbt när jag var uppe i A-laget första gången, så det var egentligen inte någon press sådär så jag hann väl egentligen inte tänka efter och tänka så mycket på det. Sen blev jag skadad där också så då tänker man ju inte så mycket på det längre. Så egentligen ingen press alls.”

Du fick korsbandsskadan just under tiden som folk började prata om dig som mest som ett namn för framtiden, nu är du här och kämpar för ett a-lags kontrakt… Kan du förbarma dig nuförtiden över att du fick skadan just när du fick den?

” – Såklart att det var jobbigt att skadan kom just vid den tidpunkten och just då när jag kände att jag var på gång men samtidigt så får man faktiskt acceptera i den här sporten att man blir skadad och kan vara borta en längre tid. Jag är bara glad att jag har tagit mig tillbaka till samma position igen och det är något jag är stolt över och att skadan kanske till och med stärkt mig. Man får se det positiva i det hela.”

Och sen kom Corona på det, så du kom ju inte i truppen igen under förra året heller, Hur var det under den tiden när du inte kunde visa vad kunde i U21 spel eller U19?

” – Såklart att det var jobbigt att inte kunna spela matcher på väldigt, väldigt länge. Vi hade inga matcher på första halvåret, Så det är klart att det var jobbigt att inte kunna spela för det är ju det man vill göra och inte bara hålla på och träna. Utan man vill ju ha ett riktmål att spela på helgen och försöka vinna.”

210114 Helsingborgs tränare Jörgen Lennartsson instruerar spelare under en träning med Helsingborg den 14 januari 2021 i Helsingborg.
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0001

Victor Göransson fick under vintern inte bara besked om att han skulle få chansen att spela sig till ett A-kontrakt, utan även besked om att han skulle få en ny tränare.

Olof Mellberg förra året och nu har HIF en ny tränare i Jörgen Lennartsson, vilka skillnader ser du dem emellan?

” – Egentligen skulle jag vilja säga att jag tycker om Jörgens engagemang väldigt mycket. Han är väldigt delaktig som tränare. Jag hade ju inte Olof nästan alls förra året så jag har ju inte så mycket att jämföra med men det jag har sett av Jörgen än så länge är att han är väldigt, väldigt delaktig och han förklarar hur han vill ha det och det tycker jag om.”

Han verkar också engagerad på det sättet att han vill ta individuella samtal också, håller du med om det och tycker du om det?

” – Jo, men det håller jag med om. Han vill att man ska göra rätt och göra det som han vill. Då tar han det med dig om man man inte förstår eller om man ska göra på ett annat sätt så tar han det gärna en och en och det tycker jag är bra så att man verkligen förstår.”

19-åringen håller också skillnaden mellan Junior och Seniorspel som en skillnad som han vill bli mer van vid.

Du har en hel del mittfältare som kanske ligger framför dig, Enligt dig själv vad behöver du förbättra i ditt spel för att ta nästa steg?

” – Jag känner väl mest att bara ta mig in i seniorspel. Jag har spelat juniorspel tills jag är nu så det mesta egentligen. Men framför allt och komma in i seniorspel och det taktiska. Det läggs väl lite mer fokus på det än vad det görs i ungdomsfotboll vilket jag märkte tydligt bara på den här veckan. Så det är absolut en viktig bit men det finns mycket att jobba på.”

Om du tänker dig ett par år framåt, är det bara spel i HIF som en dröm eller finns det en stor dröm som du alltid har velat uppfylla?

“- Jag har alltid drömt om, som alla andra, att spela i de stora ligorna och framför allt i Premier League. Men såklart så riktar jag mitt fokus på ta en plats i truppen, så det är där vi är just nu.”

 

Min Twitter: AnthonyThrn

AOH drivs, i stor utsträckning, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

2 trackbacks/pingbacks

  1. AOH avslöjar: Talanger har erbjudits kontrakt – förväntas skriva på under dagen – Allt Om HIF
  2. Truppbygget inför 2021: Göransson klar för HIF – Allt Om HIF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*