AOH avslöjar: Talanger har erbjudits kontrakt – förväntas skriva på under dagen

Som klubben tidigare kommunicerat så har de tidigare U19-spelarna, Emil Hellman och Victor Göransson, intensivt jobbat för att landa ett avtal inför 2021. Nu kan AOH avslöja att de båda spelarna erbjudits A-kontrakt och förväntas skriva på under eftermiddagen

Andreas Granqvist var tydlig med att Emil Hellman, och Victor Göransson, skulle få försäsongen på sig att landa en plats i truppen. Uppenbarligen har 19-åringarna imponerat tillräckligt på vår sportchef och nu står det klart att båda erbjudits ett A-kontrakt med klubben

Emil Hellman är uppväxt i Helsingborg och anslöt, från Högaborg, som 14-åring. I ungdomslagen har han skiftat i rollerna som vänsterback och mittback men det är, troligtvis, i rollen till vänster som är den primära positionen för Hellman. Debuten kom, mot Oskarshamn, i cupen 2019 men redan förra säsongen blev det Allsvenskt spel för 19-åringen. Debuten kom i hemmamötet, mot Elfsborg, förra säsongen och innan boken stängdes hade han hunnit med ytterligare ett inhopp och en match från start (Sirius borta). Inhoppet, mot Elfsborg, innebar dessutom att han blev den tredje U19-spelaren som fick göra Allsvensk debut under Olof Mellbergs tid i klubben. Under försäsongen har han dessutom fått speltid i HIFs båda träningsmatcher vilket nu skall resulterat i ett A-lagskontrakt. En efterlängtad värvning då 19-åringen, i nuläget, är den enda naturliga vänsterbacken i truppen.

Precis som Emil Hellman så blev Victor Göransson överårig inför 2021

“- Jag har alltid drömt om, som alla andra, att spela i de stora ligorna och framför allt i Premier League. Men såklart så riktar jag mitt fokus på ta en plats i truppen, så det är där vi är just nu.”

Precis så svarade 19-åringen på frågan om sin framtida dröm när AOH intervjuade honom för någon vecka sedan. Med dagens besked så kan vi konstatera att Göransson tagit ytterligare ett steg i sin fotbollskarriär. Victor Göransson kom till HIF som 13-åring, från Hässleholm, och bara tre år senare gjorde han sina första träningar med A-laget. En korsbandsskada höll honom borta under stora delar av 2019 men han fick en försmak, av A-lagsfotboll, när han hoppade in i cupmatchen mot Oskarshamn. Något mer framträdande, i A-laget, i tävlingssammanhang har det ännu inte blivit utan det närmsta han kommit är en plats på bänken. På försäsongen har han dock fått chansen vilket nu landat i ett A-kontrakt med HIF inför 2021.

Vad AOH erfarar kommer klubben offentliggöra nyheten under de närmsta dagarna

AOH drivs, i stor utsträckning, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*