Vi välkomnar Loret Sadiku

Ytterligare en förstärkning kan räknas in i HIF-truppen. Det handlar om 20-årige Loret Sadiku från IFK Värnamo.

Sadiku är en stark bidragande orsak bakom Värnamos framgångar senaste åren och 2011 spelade han 29 matcher av 30 (avstängd en match) och gjorde 2 mål. HIF har fått en teknisk och kreativ spelare som kan behärska många positioner och som ger allt i alla lägen, men trivs själv bäst på det centrala mittfältet.

Loret är något av ett ”naturbarn” skulle jag vilja säga. Det har pratats mycket om 92:orna i Värnamo, men jag vill påstå att han är en stor del i deras framgångar. Han är den som hållit högst och jämnast nivå av alla, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson.

HIF har fått en tekniks och kreativ spelare som kan behärska många positioner och ger allt i alla lägen, men trivs själv bäst på det centrala mittfältet.

Jag vill inte kalla honom för grovarbetare, för han är en kreativ spelare. Men han har jobbat hårt och varit den drivande och mest dominant av alla i Värnamo så länge jag följt honom. Det är en elegant spelare som är oerhört spännande. Det är dags för honom att kliva fram nu, säger Jesper.

Loret själv kommenterar övergången så här;

Jag har känt ett tag att det varit dags att röra på sig och jag har hört bara gott om HIF och staden av dem jag känner. Det är en ny utmaning, kul och spännande såklart, säger Sadiku.

Ikväll gjordes läkarundersökningen och allt såg bra ut. På måndag, kl 10:00, gör han sin första träning med HIF.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*