Mer press på Olympia

HIF publicerar idag sina planer på ombyggnationer av Olympia. Men det är ingen utbyggnad av kortsidorna det handlar om. Press & media-utrymmen måste säkerställas inför Europaspel i sommar.

(Saxat från hif.se)

HIF har under december månad jobbat hårt med att inventera behoven som ett eventuellt Play-off spel och gruppspel i UEFA Champions League  eller UEFA Europa Leaguespel skulle innebära. Vi kan konstatera att dagens Olympia inte håller måttet på flera punkter. Samtidigt är det rimliga åtgärder för att säkerställa spel och HIF har tillsammans med kommunen diskuterat hur vi skall klara kraven.

Lokaliteter & andra ytor

Mediautrymmena är de största ingreppen som vi ser det. Minst 75 pressplatser med bord och upp emot totalt 200 pressplatser är kraven. Visserligen är det endast fåtalet matcher som skulle innebära de här behoven, men vi måste kunna uppvisa möjligheten att tillsätta platserna vid behov. Vi kan oavsett motstånd konstatera att dagens pressläktare inte håller måtten med 42 pressplatser varav 30 med bord. Dessutom skall ett fotorum finnas tillgängligt för 15 fotografer.

Arbetsrum för pressen samt presskonferens för 75 personer och 10 TV-kameror.
Intervjuområden är också något vi måste titta på och säkerställa, det handlar om Superflash och vanliga flashintervjuer samt flera studios och mixad zon för 75 personer. TV skall ha ett område på upp emot 1000 kvm för deras olika OB-bussar. VIP-lokaler för upp emot 330 personer samt parkeringsmöjligheter i närheten. Fler lokaler som krävs är mötesrum för 40 personer och kontor för UEFA:s personal (ca 10 personer).  Samt förvaringslokaler till UEFA:s material (ca 100 kvm)

Andra åtgärder:

· Säkerställa tillräckligt med el och reservkraft för hela arrangemanget
· Starkare strålkastare än dagens (1400 Lux), minst 1500 Lux krävs.
· Säkerställa en godkänd reservträningsplan i närområdet
· Godkända sittplatser på kortsidorna vid behov

UEFA kommer och besiktigar Olympia ca 1 månad innan play-off spelet. Då skall våra åtgärder vara klara så att vi kan fokusera fullt ut på Allsvenskan och UEFA-kvalet under sommaren.

Som synes krävs det en hel del anpassning till den Europeiska “standarden”, framför allt då det gäller Press&Media…

1 kommentar

  1. Hmm, blev en överraskning att se den nya “looken” på AlltomHIF men tar ett tag innan man kan komma med ett balanserat utlåtande så får fokusera på innehållet i inlägget: inte direkt överraskande att själva ombyggnaden av Olympia till det som presenterades på senaste årsmötet är uppskjutet medan fixandet med pressens utrymme är det som gäller – inte ett lika stort ingrepp men viktigt om UEFA ska kunna “sälja” ut sin produkt på bästa sätt oavsett om det blir CL, Europa Leauge eller bara kvalspel…

    Men lika viktigt är att som det heter så fint på arkitektspråk “förtäta” arenan så man slipper snålblåst, får bättre förusättningar för att sångerna & ljudet av publiken stannar längre men också ger fler chans att se Olympia då jag förstått att ifall det blir CL-gruppspel riskerar vi att ha en kapacitet på knappt 10000 pers…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*