Två matcher, fyra nyförvärv och en provspelare

Jag såg matchen mellan HIF och Dinamo Zagreb igår via en oväntat bra stream och blev inte bara nöjd utav streamen utan även imponerad av vissa delar i HIF’s lag…

Ja, jag snackar om de två nya ytterbackarna, Jere Uronen och Emil Krafth. Precis som “City-George” och även “HD-Tomas” är jag mycket imponerad av dessa två ungtuppars spelförståelse, styrka och mognad trots den ringa åldern. Dessutom ska vi ju inte glömma bort att nämna Sodiku, som i normala fall spelar mittfältare och nu gjorde en strålande insats som mittback. Även Elfsborgs-förvärvet Nordmark visade på att det finns potential även på det offensiva mittfältet.

***

Och för de som efterlyste “tunga” värvningar från Sportchef Jansson; Där har vi dom!

***

Men, och precis som vi kunde läsa om i nyheterna nu på morgon, så var Cris Martinez, provspelaren från Paraguay, inte vad HIF behöver i anfallet. En klar besvikelse faktiskt, mediokert.

***

HIF har spelat två träningsmatcher än så länge och inga mål framåt. Men, sitt ner i båten, det är ingen panik än.

***

Som ni ser har AOH fått en liten ansiktslyftning. Och som med allt annat som är nytt, tar det en stund att vänja sig, men det kommer bli bra det där, vi lovar…

***

HIF behöver en forward? Vi har redan tre ess (Santos, Sörum, Sundin)…behöver vi fler?

***

Peter Larsson!

***

May Mahlangu stannar åtminstone fram till att sommar-fönstret öppnar. Härligt!
Den gode May är en stor tillgång och på det personliga planet håller han på att skapa sig en kult-status inom HIF-kretsar likt Alvaros. En stor tillgång, helt enkelt!

***

Knappt två månader kvar tills Allsvenskan startar igen och redan har “experter” utropat guldfavoriter – IFK Göteborg samt som vanligt Elfsborg. Det är ju klart, tippar man samma varje gång så förr eller senare slår väl tipset in? Visst, ska man vara lite objektiv så kan man väl hålla med om att IFK Göteborg har gjort en del bra köp (men att kalla detta nu för “Real Blåvitt” är väl liiite grann till att ta i och använda omotiverat stora ord?). Elfsborg däremot, tja…av någon anledning får de ju alltid tipset, utan att prestera.

Klart är att det blir (historiskt) svårt att försvara sm-titeln för HIF’s del, men å andra sidan så har inte laget blivit svagare sedan i somras? Snarare tvärtom?

Vi kommer naturligtvis ta tag i det där framöver, med att sia och spekulera om allsvenskans utgång.

 

6 kommentarer

 1. blev också sjukt imponerad av Emil och Jere. Efter gårdagens match känns det faktiskt som om vi inte behöver förstärka försvaret mer…det känns typ som om ifall vi skulle plocka in en ny mittback tills så hade det bara skapat mindre speltid för unga, lovande spelare och inte direkt bidragit i mer än i enstaka matcher.

  Sodiku, norbaggen, Baffo och Wahlen räcker bra som mittbacksgäng…och på kanterna har vi mer än tillräckligt 🙂

 2. Kul att de 2 ytterbackarna är så duktiga men de är blott 17 år och jag tror inte att det vore klokt att låta dem bära alltför tungt ansvar för tidigt så jag emotser en tung värvning vad gäller mittbacksplatsen samt en i anfallet för Santos, Sundin o Sörum ser inte jag som en perfekt trio inför stundande CL-kval eller för att försvara de 3 titlar HIF tog. När det gäller Baffo vill jag se att hans risknivå sjunker. Tyvärr verkar påfyllningen frå egna led inte den bästa så utifrån det är det utmärkt med dessa unga, lovande nyförvärv. Om Atta är rätt man som mittback vet jag inte men det ska vara en med blick för spelet och inte en betonglirare. Vad tror ni om Rachid i Rasmus position d v s som släpande anfallare med hyggligt kreativ/fri roll?

 3. Tror absolut att Rachid hade varit en perfekt “nummer 10” om han hade varit mer stabil och jämn i sitt spel. Och det är väl delvis därför som jag inte tycker det är någon panik med att värva anfallare.

  (Men jag vill minnas att jag sa exakt likadant förrfjol, innan HIF värvade Gerndt?) 😉

 4. Rachid spelade någon cupmatch i fjor på den positionen men föll inte såväl ut vad jag minns – om det sen har med hans ojämnhet eller att han kanske inte får ut max av sin speed & dribblingar på en sådan position låter jag vara osagt…

  Såg sista 20 minuterna och förstår resonemangen ovan om “ungtupparna” sett till hela deras insats för under den korta stunden jag såg dom saknade man inte Whalen, Chrisse eller Edman. Sen tror jag (om det nu blir P.L. eller om Atta-affären är klar som Sportbladet “avslöjar”) en mittback till kommer in då Lorent i tränartrojkans ögon ses först & främst som mittfältare men inte fel att han är flexibel på plan…

  Ang. hypen kring det s.k. “Real” Änglarna så är den nästan sanslös – absolut inga sensationella värvningar & visst en guldmakare till tränare men det var ju Rolle också när han kom till FCK och det var mer myligen än Stahres meriter… Men gärna för mig då det lägger pressen på ett annat lag än HIF och alla tidigare år har det varit Elfsborg så kanske de s.k. “experterna” inom media behövde ett nytt lag för man vill väl inte hemska tanke se HIF lyckas för tredje året i rad -:)

 5. Rätta mig om jag har fel, vi har just nu egentligen bara en renodlad mittback och det är Baffo, Hanstveit är vänsterback, Edman också vänsterback lika så är Jere Uronen. Chrisse är höger/vänsterback Wahlen högerback och Emil Krafth också han högerback… Med detta facit i hand (om det nu stämmer) så blir jag väldigt orolig om Baffo ska få ta det tunga lasset i år då jag fortfarande ser honom som lite för valpig än… om Walid Atta tillkommer ser jag gärna en värvning till på mittbacken då Atta har en skadedrabbad säsong bakom sig och inte är ett 100% kort “än”…

 6. Du har nog alldeles rätt i att Baffo, tillsammans med Atta är de enda två “renodlade” mittbackarna.
  Men, med tanke på att Hanstveit, samt Sodiku spelats in på de positionerna så kan vi väl vara överens om att HIF i nuläget har 4 stycken spelare som aspirerar på 2 positioner?
  För jämförelse så användes “högerbacken” Holgersson ofta som mittback ifjol, och det gick ju bra, eller hur?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*